Mazón (PP): "Sánchez rebaixa a la Comunitat Valenciana 30 milions de la devolució de l'IVA; l'equivalent a 15 nous centres de salut"

Recorda que si el Govern retorna l'IVA és gràcies a CCAA del PP que van presentar recursos

Guardar

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón
El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha denunciat hui que el Govern d'Espanya "ha rebaixat en 30 milions d'euros els diners de l'IVA que ha de rebre la Comunitat, la qual cosa equival a 15 nous centres de salut".

Mazón ha recordat que el Consell xifrava en 281 milions d'euros els diners que corresponia per la devolució de l'IVA. "Però ens donarà 251 milions, per la qual cosa ens rebaixen 30 milions d'euros davant la submissió de Puig, que no reclama el que ens correspon. Amb 30 milions d'euros es podrien construir sis col·legis en la Comunitat o 15 de centres de salut. No és comprensible el silenci per part del president de tots els valencians davant una nova injustícia. On està eixos diners? Renunciarem també a reclamar els interessos de demora?", ha preguntat.

El president del PPCV ha recordat que van ser CCAA governades pel PP els qui van iniciar el camí per a la devolució de l'IVA. Així, Castella i Lleó va presentar un recurs, al qual es van sumar Madrid o Andalusia "mentre que la Comunitat Valenciana donava per perduts els 281 milions". "La capacitat reivindicativa de Puig queda en evidència. No podem tindre un Govern valencià que accepta les rebaixes i està de braços caiguts davant Sánchez", ha manifestat.

Una setmana negra

"Des del PPCV estem disposats a sumar sempre, a fer front comú per a posar a la Comunitat en el lloc que mereix. I fer front comú implica també alçar la veu i no callar quan veiem com les injustícies se succeeixen", ha assenyalat Mazón.

El president del PPCV ha preguntat "què més ha de passar perquè Puig responga a les humiliacions del Govern de Sánchez i deixe d'acatxar el cap", i ha assenyalat que aquesta "ha sigut una setmana negra en les relacions amb el Govern d'Espanya". "En set dies la ministra Calviño ha llevat ferro a les reclamacions de la Comunitat afirmant que totes les CCAA se senten infrafinançades, quan nosaltres som els últims. Per la seua part la ministra Montero ha menyspreat l'informe dels experts de la Comunitat Valenciana sense haver-lo llegit i ara ens escatimen els diners que ens devien de l'IVA que és de tots els ciutadans de la Comunitat. Set dies terribles davant els quals Puig continua callat", ha indicat.

Destacats