Mazón (PP) ofereix acords a Ximo Puig "davant la greu situació sanitària, social i econòmica" de la Comunitat Valenciana

El president del PPCV planteja una reserva del 40% dels fons europeus a projectes que generen ocupació per a menors de 35 anys

Guardar

Reunió entre Ximo Puig i Carlos Mazón
Reunió entre Ximo Puig i Carlos Mazón

Reforç en atenció primària, desbloqueig dels programes socials, finançament autonòmic, rodalia, ocupació jove i els problemes i oportunitats que té en aquests moments les províncies de València, Alacant i Castelló són els principals temes que el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha plantejat hui al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la trobada que han mantingut hui.

Aquesta primera reunió s'ha produït quasi sis mesos després de l'elecció de Mazón com a líder del PPCV i més de dos mesos després de sol·licitar-la. "Aquestes trobades hauria d'emmarcar-se dins de la normalitat i d'una societat democràtica i m'hauria agradat que fora abans perquè hi havia molts temes pendents, com la possibilitat d'haver treballat en esmenes conjuntes als Pressupostos Generals de l'Estat o els de la Generalitat", ha manifestat Mazón.

"Aquesta opció no ha pogut donar-se, però des del PPCV continuem pensant que la via dels acords és la millor possible. El Partit Popular sempre ha estat obert al diàleg i hem donat mostres d'això. Alcem-nos, el Pla Resistir o els pressupostos de les tres diputacions provincials són un bon exemple d'això. Els ciutadans estan cansats de crispació, travessem una situació econòmica i social molt preocupant amb la Covid, i hem de fer un esforç. La Comunitat Valenciana ha d'estar per damunt de qualsevol altre interés", ha assenyalat.

Així, Mazón ha manifestat que davant el preocupant de la situació sanitària que estem vivint és "imprescindible un pla exprés de reforç de l'atenció primària, la posada en marxa, de manera urgent, de punts d'atenció per a la realització de test d'antígens i PCR's gratuïts i informació permanent a ajuntaments i diputacions".

El president del PPCV ha assenyalat que algunes de les iniciatives que li ha plantejat al president "requereixen la unió de forces per a alçar la veu davant el Govern d'Espanya, com en els casos del finançament, inversions del govern d'Espanya en la Comunitat Valenciana, la recuperació i impuls dels trens de rodalia o l'aigua, on el sud de la Comunitat es juga molt amb el Tajo-Segura".

En aquest sentit, Mazón ha proposat a Puig que "implant un sistema pel qual els fons europeus donen prioritat a aquells projectes que vagen encaminats a generar ocupació a menors de 35 anys, per a baixar les altes taxes d'atur en la gent jove".

A més, ha indicat que uns altres dels punts "depenen directament de la voluntat de Puig, com és el cas de la taxa turística. És un colp més, és un error que a més arriba en el pitjor moment i que compta amb el rebuig de tot el sector. En mans de Puig està parar-la, ha de reconsiderar la seua cessió als seus socis de Govern", ha indicat, però en el cas que no puga fer-lo, com sembla que serà, "li he suggerit una aliança per a aquest tema en tots els municipis de la Comunitat on es vulga implantar".

Mazón ha reiterat que "abaixar els impostos, tal com planteja el PPCV, no sols és urgent i necessari, sinó que és una obligació moral".

D'altra banda, el president del PPCV ha exigit a Puig que, després dels informes del síndic i les investigacions obertes per diferents institucions, "desbloquege les investigacions i arribe fins a les últimes conseqüències en els casos d'abusos a menors en els centres en els centres de titularitat pública". Així mateix, Mazón considera que el tripartit d'esquerres està més preocupat pels problemes interns de partit de cadascun dels seus membres que pels problemes reals dels ciutadans.

Carlos Mazón ha reclamat a Puig que "cal desbloquejar la gestió en matèria de dependència, Ingrés Mínim Vital, Renda Valenciana d'Inclusió, habitatge social i pobresa energètica en la qual aquest Consell no ha pressupostat ni un euro per a l'any vinent i ha rebutjat el pla de xoc amb 50 milions proposat pel GPP".

S'atendran les propostes que afavorisquen al conjunt de la societat

El cap del Consell ha escoltat els suggeriments de Mazón i atendrà qualsevol proposta que afavorisca al conjunt de la societat valenciana des del consens i el màxim acord. En aquest sentit, des de Presidència es fa sempre una valoració positiva d'aquesta mena de contactes institucionals.

Fonts autonòmiques apunten que el president i el seu Consell estan centrats en aquests moments en la resposta a la pandèmia del coronavirus amb l'impuls de la vacunació i el reforç de la sanitat pública a més de la recuperació econòmica i emocional. Com ha deixat sempre palés, el president està plenament compromés amb una reforma del finançament just per a la Comunitat Valenciana, amb la defensa irrenunciable del transvasament Tajo-Segura i amb una solució que millore el servei de la rodalia ferroviària, van subratllar aquestes mateixes fonts.

El president Puig manté habitualment contactes amb els representants polítics de les diferents formacions.

Destacats