Mazón (PP) insta a "reivindicar" la Comunitat Valenciana "com correspon en tots els llocs"

Lamenta que Puig no haja aprofitat la presència de dos ministres en el 9 d'Octubre per a exigir aigua i infraestructures .

Guardar

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, Maria José Catalá, i el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón
La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, Maria José Catalá, i el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha instat a "reivindicar" la Comunitat Valenciana "com correspon en tots els llocs" i ha lamentat que el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, no haja aprofitat la presència de dos ministres en l'acte del 9 d'Octubre per a exigir qüestions com l'aigua o les infraestructures.

Així ho ha asseverat Mazón als mitjans de comunicació després d'assistir en el Palau de la Generalitat a l'Acte Institucional del Dia de la Comunitat Valenciana.

Per al també president de la Diputació d'Alacant, "hui és un dia que ha d'obrir la porta a un nou temps d'esperança". "Comença a passar el dolent i vull felicitar a tota la gent de la Comunitat Valenciana i que aprofitem aquest dia per a estar amb els més volem".

En aquest punt, ha enviat la seua abraçada als qui no poden estar amb els seus sers estimats perquè els han perduts a causa de la pandèmia. "Ahir acomiadàvem i donàvem homenatge a 7.805 persones que ens han deixat per la covid i és moment per a no oblidar", ha manifestat.

De la mateixa manera, el dirigent 'popular' ha considerat que "és un bon moment per a reflexionar sobre el que hem aconseguit, celebrar el nostre autogovern i cap a on volem anar i si estem disposats a reivindicar la nostra terra com correspon en tots els llocs on hem de seguir reivindicant-la".

En aquest punt, ha postil·lat que li haguera agradat que "davant de dos ministres d'Espanya" --els de Ciència i Innovació i Seguretat Social, Diana Morant i José Luis Escrivá, respectivament-- "es reivindicara aigua, infraestructures i finançament".

"TROBADA, CONVIVÈNCIA I CELEBRACIÓ"

Per a Mazón, igualment és "moment de conjurar-nos i de pensar en el que ens uneix", més que en les legítimes discrepàncies en democràcia. "Em vull centrar --ha dit-- en què significa ser de la Comunitat Valenciana, en què volem ser" i que tinguem "un 9 d'Octubre de trobada, convivència i celebració del nostre autogovern".

El 'popular' ha apostat també per reivindicar, al costat dels senyals d'identitat pròpies de la comunitat autònoma, "el respecte a la Constitució Espanyola i la lleialtat al rei Felipe VI".

D'altra banda, ha comentat que "li crida l'atenció que en una mateixa frase es puga dir que es defensa l'estat federal i alhora l'Estatut d'Autonomia, que es puga sostindre una cosa i la contrària en la mateixa frase".

"Hem de reivindicar nostra valencianía, la nostra ciutadania de la Comunitat Valenciana", ha incidit Mazón, que ha reiterat que "hi havia suficients qüestions damunt de la taula" per a haver aprofitat la presència de dos ministres. "I no estem per a desaprofitar oportunitats a la Comunitat Valenciana", ha finalitzat.

Arxivat a:

Destacats