Mazón posa en valor la labor dels valencians que promouen la cultura, tradicions i senyals d'identitat més enllà de les nostres fronteres

Guardar

Recepció a una delegació de la xarxa de Centres Valencians en l'Exterior (CEVEX)
Recepció a una delegació de la xarxa de Centres Valencians en l'Exterior (CEVEX)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha posat en valor la labor dels valencians que promouen la cultura, tradicions i senyals d'identitat més enllà de les nostres fronteres durant la recepció a una delegació de la xarxa de Centres Valencians en l'Exterior (CEVEX) que estan visitant València amb motiu de les Falles.

El cap del Consell ha manifestat el seu orgull de poder rebre a "la gran família valenciana que s'estén per tot el món" i que "uneixen a la resta del món com de cap altra manera s'ha pogut unir el poble valencià, amb les seues arrels, amb els seus senyals d'identitat i sobretot amb el seu sentiment".

Així mateix, ha fet referència a la celebració d'aquesta recepció en el Saló de Corts del Palau "on es van reunir les primeres Corts Valencianes, on va néixer la sobirania, l'autonomia i la institució més valenciana de tota la història i on va néixer la primera llavor que al llarg dels anys ha anat florint i germinant".

En aquest sentit, ha traslladat als representants dels Centres Valencians en l'Exterior que "torneu a la vostra casa, on tot va començar i se us rep amb els braços oberts com els nostres millors ambaixadors".

Carlos Mazón ha destacat que les arrels dels valencians en l'exterior "han germinat, viuen amb fervor en els seus cors i transmeten amb una generositat extraordinària l'alegria i l'orgull de la valenciania".

També ha subratllat que l'orgull de ser valencians "s'ha anat traslladant en les diferents generacions, mantenint-ho intacte, fent-ho créixer per tota la geografia mundial".

En la recepció han participat els Centres Valencians en l'Exterior de Sant Antoni de Portmany (Eivissa), La Rioja, Valladolid, Saragossa, Sevilla, Navarra, Mallorca, Cantàbria, l'Argentina, Florida i Washington (els EUA), així com de París i Montpeller (França). També han estat presents el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, i la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero.

Destacats