Mazón: "No podem tolerar aquest nou retard de Sánchez perquè la Comunitat reba els fons que li corresponen"

El PPCV activa una doble via i demana una reunió de la Plataforma Per un Finançament Just i dels Síndics de les Corts amb la ministra Montero

Guardar

El president del PPCV, Carlos Mazón
El president del PPCV, Carlos Mazón

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha enviat hui una carta als representants de la Plataforma Per un Finançament Just per a convocar una reunió i sol·licitar una trobada amb la Ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero després del nou incompliment per part del Govern Central en la presentació de l'anomenat "esquelet de la reforma del model de finançament".

El president del PPCV ha indicat que "considere que com a membres de la Plataforma Per un Finançament Just no podem ni devem quedar-nos impassibles davant l'enèsim incompliment del Govern Central, qui s'havia compromés a posar damunt de la taula l'inici de la reforma del model en aquest mes de novembre".

En carta ressalta també que "tampoc podem relativitzar ni tolerar aquest nou retard, en cas contrari li estem traslladant a l'Executiu un senyal de feblesa, indiferència i resignació".

Carlos Mazón ha recordat que "tots eixim al carrer el passat 20 de novembre i subscrivim un manifest on es reclama al Govern d'Espanya que concrete d'una vegada per sempre un nou model de finançament que no discrimine la nostra terra i que s'habiliten mesures transitòries mentre es tramita, possibilitant a les valencianes i als valencians tindre uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies".

Mazón ha lamentat que "hui dia, no tenim ni data per a l'inici de la reforma ni informació sobre les mesures transitòries que reclamem".

Així, el president del PPCV ha assegurat que "estarem vigilants, que serem exigents perquè la Ministra Montero ens ha tornat a enganyar amb el que era una simple proposta per a començar el camí per a fer la reforma. Si arriba demà ja és tard".

"Ho estan retardant permanent. No deixarem de defensar els interessos de la Comunitat en tot moment. I el finançament és la nostra salut, els nostres geriàtrics, les nostres infraestructures, els nostres serveis socials. Continuarem treballant permanentment per a deixar d'estar ja al final de la cua a la qual ens sotmet Pedro Sánchez", ha assegurat Mazón

Per part seua, la Síndica del Grup Popular en Les Corts es va posar en contacte dimecres passat amb tots els síndics de la resta de grups polítics per a sol·licitar conjuntament una reunió amb la ministra. Catalá va traslladar als portaveus un esborrany de carta en la qual se sol·licita a Montero aquesta reunió "com més prompte millor" per a conéixer de primera mà quin és el calendari i full de ruta del Govern de la Nació per a reformar l'actual model de finançament.

En l'escrit dirigit a la ministra es recorda que existeix un mandat de les Corts, aprovat en el passat Debat de Política General, on s'instava el Govern a convocar a l'octubre un Consell de Política Fiscal i Finançara per a presentar la reforma del model amb l'objectiu d'aprovar-se l'any 2021 i entrar en vigor en 2022.

Destacats