Mazón no fa càlculs sobre avançament electoral, però avisa: "Sent i comprove que estem preparats per a governar"

Creu que Puig convocarà les eleccions "quan menys perda" i li retrau que no tinguen data per a reunir-se

Guardar

El president del PPCV, Carlos Mazón
El president del PPCV, Carlos Mazón

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha assegurat que no fa càlculs sobre quan es pot produir un possible avançament electoral en la Comunitat Valenciana, però ha avisat: "Sent, veig i comprove que estem preparats per a governar".

Així s'ha expressat Mazón en una entrevista amb Europa Press, en la qual ha assegurat que el partit no està en "manera electoral", sinó que pretenen "comptar amb temps suficient a tota la societat" el que volen fer en el Govern. "Estem en manera de governar i d'executar un programa per a la Comunitat Valenciana", ha asseverat.

Per a Mazón, "comença a no haver-hi cap dubte que si el Partit Popular torna a governar la Comunitat Valenciana, abaixaran els impostos". "Crec que ja no hi ha cap dubte que en la Comunitat Valenciana hi haurà més llibertat educativa perquè els pares decidisquen l'educació dels seus fills. No hi ha cap dubte que la Copa Amèrica no se'ns hauria escapat", ha manifestat.

Així, ha incidit en què es troben en una "manera de claredat" sobre el que volen per a la Comunitat Valenciana, a la qual se li estan passant "massa trens" amb el "tripartit nacionalista" --en referència al Govern del Botànic--. De fet, considera que el president, Ximo Puig, convocarà eleccions "quan menys perda, no quan guanye més benefici".

Preguntat respecte a la campanya en tanques publicitàries que ha iniciat, Mazón ha indicat que els dóna "bastant igual" que recorde a un anunci electoral, i ha insistit que el seu objectiu és "explicar-li a tothom" que volen "governar per a tots".

De fet, considera que aquesta acció és "una més" de les seues eines per a dirigir-se als valencians i dir: "Sent, som ací, tenim moltes ganes. Estem farts del que està ocorrent i volem un canvi en la Comunitat Valenciana".

D'altra banda, Mazón ha negat sentir preocupació el seu nivell de coneixement entre la població fora d'Alacant: "No em preocupa el meu nivell de popularitat ni de coneixement, tant com que el món sàpia el que farà el Partit Popular si governa". "Jo no estic en una clau personal que tothom em reconega pel carrer o que diga: 'Mira, per ací va Mazón, quin bé o quin mal em cau'", ha agregat.

També ha assenyalat que no el molesta l'etiqueta de "zaplanista" que li han qualificat altres partits, però ha asseverat: "Jo el que vull és pensar en el futur. Jo em dic Carlos Mazón, i això és el PP de 2021, i hem d'abordar nous reptes", ha indicat.

SENSE DATA PER A REUNIR-SE AMB PUIG

D'altra banda, Mazón ha retret al president de la Generalitat, Ximo Puig, que no s'haja reunit amb ell encara, com a president de la Diputació d'Alacant. "Fa molt temps que estic esperant que es reunisca amb mi", ha asseverat.

Així, ha afirmat que sí que han coincidit en alguns actes i li ha etzibat que està a la seua disposició per a reunir-se. No obstant això, també li ha enlletgit: "M'hauria agradat que m'haguera felicitat en ser elegit president del PPCV" --en tant que Puig també és secretari general dels socialistes--.

En referència al Consell que presideix Puig, Mazón ha considerat que té tres problemes: que "no defensa la seua terra per damunt dels altres", que està "creant un infern fiscal" i que "no està coordinat". Per a Mazón, el Botànic "és un govern que es baralla tots els dies" en què és "notícia que el president i la vicepresidenta s'asseguen a parlar".

Precisament, de la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha destacat l'acord que van aconseguir a nivell institucional per a ordenar les competències de la Diputació i la Conselleria d'Igualtat, que va aconseguir "superar les barreres ideològiques".

"Em separa un abisme ideològic de Mónica Oltra. Cada vegada que parle amb ella discutim moltíssim, discrepem moltíssim i estem en les antípodes de com veiem la Comunitat Valenciana", ha remarcat, encara que ha asseverat: "M'agradaria que el president Puig o altres consellers del Partit Socialista hagueren tingut la capacitat de solucionar les diferències ideològiques darrere de l'enteniment que sí que ha tingut Mónica Oltra".

Preguntat sobre si és més fàcil la interlocució amb Compromís o amb el PSPV, no obstant això, ha assenyalat: "Depén del cas". "Jo crec que generalitzar seria injust", i ha remarcat la seua "bona interlocució" amb consellers com Rosa Pérez Garijo o Arcadi España. De fet, ha incidit en què l'enfrontament entre polítics pel partit al qual pertanyen "té a veure amb la política antiga".

Sí ha indicat que li agradaria que la consellera de Sanitat, la socialista Ana Barceló, "responguera per fi si alleujarà a la província d'Alacant de les competències impròpies que li toca suportar".

També socialista és "el millor que té el govern de la Generalitat", el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que, segons assegura Mazón, entén el model turístic de la Comunitat Valenciana "de manera molt semblant" a la seua. Tant és així, que si el 'popular' arribara al Palau, li plantejaria "mantindre la política" de Colomer i fins i tot fer-li "una picada d'ullet".

Arxivat a:

Destacats