Mazón: "No li negarem l'aigua a qui en el seu moment ens la va negar, perquè sobre la revenja no es pot construir res"

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón
El president de la Generalitat, Carlos Mazón

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha subratllat la necessitat que hi haja "solidaritat entre conques i comunitats" i ha defensat el trasllat d'aigua de la dessaladora de Sagunt a Catalunya davant la sequera: "No li negarem l'aigua a qui en el seu moment sí que ens la va negar perquè sobre la revenja no es pot construir res".

"Jo crec que ja va sent el moment que construïm alguna cosa, alguna cosa a Espanya i estos són els gestos que poden ajudar a construir alguna cosa", ha manifestat Mazón en atenció als mitjans este dilluns, al mateix temps que ha subratllat que la Comunitat Valenciana "agonitza de set" per al camp.

Per això, ha exigit al Govern el que considera que li correspon a la Comunitat Valenciana en matèria hídrica. "Crec que tot és compatible per descomptat el que no és compatible és a dir coses com que les tomaques són imbatibles --en referència a la resposta de Pedro Sánchez a l'exministra francesa Segolène Royal, que va afirmar que eren 'immenjables'-- i els negues l'aigua".

"La solidaritat entre les regions, entre les conques havia d'haver sigut una constant i nosaltres per descomptat estem a favor de fer-ho i alhora demanem que se'ns garantisca que no hi haurà cap afecció sobre la costa valenciana", ha subratllat.

En este sentit, ha insistit que hi haja un "rigor tècnic" en esta ajuda, així com que n'hi haja per al Transvasament Tajo-Segura, del qual ha denunciat que s'ha retallat "políticament sense un document que l'acredite".

"L'argument de la solidaritat entre tots els espanyols per a mi és infranquejable, forma part dels meus principis, forma part de la meua trajectòria política i l'hem defensat sempre, però l'hem defensat sempre i per a tots i amb els drets que també els ciutadans de la Comunitat Valenciana tenim, que són els mateixos que els dels altres, i a més fa massa temps que no se'ns atén", ha manifestat.

Arxivat a:

Destacats