Mazón: "Modificarem la Llei de Costes per a protegir i garantir els drets i pervivència de les poblacions costaneres"

Mazón afirma que cal "compatibilitzar les ocupacions que ja existeixen en la costa valenciana i la garantia del domini públic"

Guardar

Carlos Mazón, president del PPCV, en una reunió amb alcaldes del PP
Carlos Mazón, president del PPCV, en una reunió amb alcaldes del PP

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha anunciat que "des del PPCV impulsarem la modificació de la Llei de Costes per a millorar la protecció dels drets dels ocupants i així garantir la pervivència dels nostres nuclis tradicionals".

Carlos Mazón s'ha reunit aquest matí amb alcaldes i portaveus del PP i amb associacions d'afectats dels municipis de costa de la Comunitat Valenciana.

Mazón ha exigit al Govern de Sánchez que "engegue totes les actuacions i inversions previstes en les costes de la Comunitat Valenciana previstes des del 2015."

En aquest sentit, el president del PPCV ha recordat que "dels 5 trams més afectats per la regressió costanera de tota Espanya, dues estan en la nostra Comunitat, els de Castelló-Sagunt i València-Dénia i que el PP ja va aprovar una estratègia que contemplava 69 actuacions, de les quals el Govern de Sánchez només ha executat la d'Almenara que va deixar pressuposada el PP".

Així, ha afirmat que "el que no pot ser és que el Ministeri ni faça ni deixe fer. No permet que en els habitatges es facen reparacions i sanciona si es fan. Però si els propietaris no fan gens, les seues cases corren el perill de desaparéixer. Preval la ideologia. Amb aquestes actituds de Sánchez i Puig l'única cosa que fan és perjudicar tant a les platges com el turisme a la Comunitat Valenciana".

Carlos Mazón ha explicat que "el Fondo Next Generation EU suposa una oportunitat única per a desenvolupar projectes de protecció de costa, però la inoperància del Govern i la falta de reivindicació de Puig pot provocar que es perden pel camí".

Mazón ha lamentat que "el PSOE ha rebutjat sistemàticament totes les mocions, PNL en totes les càmeres i les esmenes als PGE perquè s'engeguen les actuacions".

Compatibilitzar les ocupacions existents i la garantia del domini públic

El president del PPCV ha afirmat que "ens oposem frontalment a la proposta de Reglament que Costes que va impulsar el Ministeri a la fi de 2021 que augmentava l'arbitrarietat en les partions de domini públic i restringia usos de les platges".

Mazón ha demanat solucions i una "modificació de la Llei de Costes que permeta una millor compatibilitat entre les ocupacions que ja existeixen en la costa valenciana i la garantia del domini públic".

"Després d'anys de governs socialistes a Espanya i a la Comunitat Valenciana, encara estan pensant que fer amb la costa valenciana, mentre la situació d'abandó és cada vegada més alarmant, la qual cosa genera greus perjudicis tant als habitants d'aqueixos municipis com als turistes", ha assenyalat.

Arxivat a:

Destacats