Mazón: “L'eliminació de la violència contra la dona és una qüestió d'Estat que requerix el nostre compromís, responsabilitat i unitat”

Guardar

Acte institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona
Acte institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que l'eliminació de la violència contra la dona apel·la a tota la societat i per tant és una “qüestió d'Estat que requerix el nostre compromís, solidaritat i unitat”. 

Així ho ha manifestat el president durant l'acte institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, en el qual també han participat la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera i la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez.

El cap del Consell ha insistit que la lluita per a combatre la violència contra la dona ha de  formar part d'una estratègia de “consens i unitat”, atés que és “un problema greu” i no ha de convertir-se en “bandera que només uns poden agitar”.

Per això ha reiterat el seu compromís de diàleg amb la resta de grups parlamentaris en els àmbits fonamentals per a la Comunitat Valenciana i ha proposat incloure l'eliminació de la violència contra la dona entre els acords que cal aconseguir.

Així mateix, ha assegurat que acabar amb esta xacra és “donar seguretat, oferir recursos i protocols eficaços” i ha mostrat "el compromís del Consell que treballa unit per triar amb eficàcia les mesures més adequades per a cada àmbit en què la violència puga manifestar-se”.

Durant l'acte s'ha emés el vídeo de la campanya de sensibilització amb motiu del 25N que ha posat en marxa la Generalitat amb el lema 'A tu no et fa mal?', que pretén realitzar una crida a la societat en la lluita per erradicar la violència contra les dones.

Compromís contra la violència contra les dones

Per la seua banda, la vicepresidència segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha iniciat la seua intervenció en l'acte recordant totes les dones assassinades al llarg de tots estos anys, 52 durant 2023, “cinc d'elles en la nostra comunitat”. 

Camarero ha destacat la importància de celebrar este dia com un “compromís contra la violència exercida contra les dones” allunyat del debat partidista i amb l'únic objectiu de “millorar la vida de les dones víctimes i de les seues filles i fills", ajudant-los a eixir de “l'infern de la violència”. 

Esta responsabilitat, ha afegit, ha de ser “compartida per tots i totes”, governs, entitats, institucions i societat civil “hem de treballar en una direcció i amb un sol fi: erradicar esta xacra”. 

En este sentit, ha destacat, de manera especial, el paper de la societat civil perquè arriben “on l'administració no pot arribar, ajudant les víctimes i col·laborant per a donar solucions a esta barbàrie”. 

Un reconeixement, ha finalitzat, que “hem volgut plasmar” amb els guardons que s'han entregat a persones i entitats que dediquen el seu treball a erradicar esta violència o a ajudar les víctimes, i, en definitiva, a construir una “societat millor i més lliure de violència sobre la dona”. 

Entrega de guardons

Es tracta de la primera edició de l'entrega d'estos Premis de la Generalitat en reconeixement al treball per a combatre esta xacra social i per a fer-ho s'ha lliurat als guardonats una pintura commemorativa elaborada per l'artista Vicente Marzal titulada L'abraçada infinita que representa la solidaritat, suport, comprensió i acompanyament cap als qui patixen esta xacra social.

Carlos Mazón ha entregat el guardó a la Fundació ANAR, pel treball en la prevenció i atenció a menors i adolescents, i a Informativos Antena 3 i Fundació Mútua Madrid, pel seu treball en la divulgació i conscienciació en la lluita contra la violència sobre la dona ‘Contra el maltractament, tolerància zero’.

A més, s'ha guardonat a l'associació APRAMP per la seua lluita contra altres tipus de violència sobre la dona; el magistrat José M. Gómez Villora, per la seua trajectòria professional en la seua lluita contra la violència sobre la dona i el grup social ONCE (ONCE Fundació Once Ilunion) per la seua labor per la integració de les víctimes de la violència contra la dona.

Arxivat a:

Destacats