Mazón: "La revolució fiscal ha d'arribar al camp"

Guardar

El president del PPCV, Carlos Mazón, en una reunió
El president del PPCV, Carlos Mazón, en una reunió

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha assenyalat que la revolució fiscal ha d'arribar al camp per a salvar l'agricultura de la Comunitat Valenciana.

Mazón s'ha expressat així aquest matí després de reunir-se amb el president de l'Associació Valenciana d'Agricultors, AVA, Cristóbal Aguado. Amb aquesta reunió - en la qual també ha sigut present el president provincial del PP a València Vicent Mompó i el portaveu d'agricultura en Les Corts, Miguel Barrachina- Mazón ha volgut mostrar el suport exprés del PPCV a les pròximes mobilitzacions en favor del camp per a reivindicar la seua recuperació. "Tenen tot el nostre suport i assistència expressa per a visibilitzar el nostre compromís ferm amb el camp".

El president popular ha assenyalat que "el principal enemic del camp és Pedro Sánchez per l'increment fiscal als agricultors que suposa fins a un 40% més dels costos socials per als autònoms agraris i un càstig amb la doble tributació". Així ha concretat com a principals problemes "la indolència absoluta de la Generalitat amb les plagues, de competència autonòmica, que no s'estan tractant, i eixes amenaces del govern d'Espanya amb castigar amb les noves quotes socials als autònoms del camp amb una doble tributació injusta".

"El nostre camp presenta per tercer any consecutiu la major taxa d'abandó a nivell nacional i europeu. Per això la revolució fiscal que proposem en el PPCV ha d'arribar al sector agrari, fer atractiu el relleu generacional, baixar la mitjana d'edat i anar a conceptes com a tributació zero als joves en el camp. Cal portar eixa política fiscal agrícola a la mínima tributació possible i fer-la la més atractiva als nostres joves, amb reduccions del tram autonòmic, beneficis de l'impost a persones físiques i tipus superreduïts per a deduccions en l'IRPF", ha indicat.

Carlos Mazón també ha destacat la importància de "la promoció permanent dels nostres productes pel que tenen de proximitat i qualitat, especialment en contra de la competència deslleial perquè no és admissible que els nostres productes tinguen majors nivells d'exigència que productes de tercers països".

Per al president popular, "estem en un any molt important per al camp valencià, amb la PAC molt a la vora, i la nostra terra no és possible sense el nostre camp. Fer ressorgir el camp valencià és fonamental".

Mompó: "Situació d'emergència"

Per part seua, el president provincial del PP Vicente Mompó ha lamentat la situació d'"emergència" que viu l'agricultura valenciana on els acords comercials amb tercers països l'han deixada en inferioritat de condicions.

També ha denunciat la falta de rendibilitat de les exportacions i l'elevat percentatge d'abandó de terres, un 20,9%, la més elevada del territori nacional.

El grup popular ha demanat en la Diputació de València la creació d'una àrea d'Agricultura específica que va ser rebutjada per PSOE i Compromís.

Finalment, ha reclamat elaborar una política de preus equilibrada que assegure la rendibilitat dels productors, "premissa que hui dia no s'està complint, així com escometre una necessària i urgent lluita contra les plagues que constitueixen un greu problema per a les explotacions agrícoles i la comercialització dels seus productes".

Arxivat a:

Destacats