Mazón: "La pandèmia ha destapat la falta d'atenció, de control i de places en les residències de la tercera edat"

Guardar

El president del PPCV, Carlos Mazón, amb AERTE
El president del PPCV, Carlos Mazón, amb AERTE

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha denunciat hui que la pandèmia de Covid "ha destapat la falta d'atenció, de control i de places en les residències de majors de la Comunitat".

Mazón s'ha manifestat així després de mantenir una reunió de treball amb representants de la patronal de residències AERTE, en la qual han analitzat la situació actual del sector i les conseqüències que estan patint derivades de la crisi del Covid-19. "La situació és pitjor del que pensava, és molt preocupant", ha assenyalat el president del PPCV.

Carlos Mazón ha exigit al Consell de Puig que "pague ja els prop de tres milions d'euros que deu a les residències de majors per la pandèmia". Així, ha explicat que des de desembre de 2020 "se'ls deu aquests diners que procedeix de les despeses ocasionades per la pandèmia i que, tretze mesos després, encara no han rebut, amb els perjudicis que això provoca".

El president del PPCV ha demanat a Oltra "que escolte el sector, licite els nous concursos i augmente el nombre de places residencials. Faria bé de transposar la disposició del Ministeri sobre la contractació de treballadors en residències per a reforçar les plantilles, evitar la fugida d'infermers o equiparar les retribucions del personal sanitari. Més col·laboració, més acció i menys sanció. Es necessiten ajudes, solucions, suport, solvència, credibilitat, transparència i diàleg".

Carlos Mazón ha demanat al Consell que "atenga d'una vegada les reivindicacions de les residències", i ha assenyalat que aquest deute "se suma als impagaments continus a altres col·lectius vulnerables com el de les entitats que treballen amb persones amb discapacitat i que han hagut de recórrer a crèdits per a poder funcionar o el dels més desfavorits amb la renda d'inclusió".

Destacats