Carlos Mazón: "Ivace+i va més enllà de la presentació d'una imatge i un organigrama, representa una reflexió i l'inici d'un nou paradigma"

Subratlla que el Consell desenvoluparà “una estratègia integral d'innovació” en col·laboració amb instituts tecnològics, universitats, cambres de comerç, sindicats i patronal

Guardar

Mazón en la presentació d'Ivace+i
Mazón en la presentació d'Ivace+i

Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, destaca el compromís del Consell "amb l'eficàcia, la simplificació de tràmits administratius i l'eliminació de la burocràcia" a través de la nova entitat Ivace+i, que sorgix com a resultat de la fusió de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI).

El president, juntament amb la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha presentat la nova marca Ivace+i (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i Innovació), que funcionarà com una finestreta única en matèria d'I+D+i internacionalització, energia i promoció de sòl industrial al servici del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana.

Carlos Mazón ha explicat que Ivace+i augmentarà "l'eficàcia i l'eficiència de la gestió i la reducció de la burocràcia", en concentrar-se en este institut la posada en marxa de polítiques i tràmits administratius que abans estaven dispersos i en diferents departaments.

D'esta manera, ha explicat que també es "eliminen duplicitats" i es retalla "despesa política" aconseguint una optimització de tota la gestió amb l'objectiu d'"atendre millor la societat innovadora i a les empreses de la Comunitat Valenciana", posant a la seua disposició totes les ferramentes disponibles.

Carlos Mazón ha assenyalat que la creació d'Ivace+i no suposa una retallada de personal, a excepció de "càrrecs directius o superflus". Així, ha reiterat que s'aprofitarà "tot el talent que hi ha a la casa" i els treballadors seguiran en els seus llocs atenent el dia a dia.

El "final" d'un model

Segons el president de la Generalitat, "estem al principi del final d'un model del qual ja oficialment ens acomiadem", en referència al procés de reducció d'alts càrrecs i assessors i de burocràcia que s'està duent a terme en la Generalitat i que ha posat fi "al govern més car de la història".

"Eliminant entitats, reduint-les i integrant-les estem optimitzant l'Administració" i fent-la més àgil "per a aquells que innoven i paguen impostos", ha assenyalat Carlos Mazón qui ha lamentat que la Generalitat s'haguera convertit en una "entitat mastodòntica", la qual cosa "no era sostenible".

Mazón: "Cal posar-ho fàcil"

El president de la Generalitat ha reiterat el compromís del Consell per "l'eficàcia, la simplificació i la rapidesa en matèria administrativa" i ha reivindicat una política de suport als emprenedors amb mesures que "que facen les coses fàcils a qui ja ha fet el més difícil, com és posar en marxa una empresa".

Així mateix, ha assenyalat que en este procés han d'estar implicades "tant xicotetes com grans empreses" perquè tots tenen un paper decisiu en el teixit productiu de la Comunitat Valenciana.

Nou paradigma

Segons Carlos Mazón, la presentació de la marca Ivace+i "va més enllà de la presentació d'una imatge i un organigrama", i representa "una reflexió i l'inici de nou paradigma".

Ha assenyalat que, en esta nova etapa, des del Consell es desenvoluparà" tota una estratègia integral d'innovació" i s'ha compromés a comptar per a això amb la col·laboració d'instituts tecnològics, universitats, cambres de comerç, entitats, sectors, sindicats, i associacions empresarials.

Essència Ivace+i

Ivace+i té entre els seus objectius principals l'impuls de la innovació, la internacionalització, el desenvolupament energètic i la promoció industrial de la Comunitat Valenciana.

Així, en matèria d'innovació, Ivace+i pretén liderar la transformació digital de les empreses, la investigació, el desenvolupament experimental, la innovació de productes, processos i tecnologies i la transferència de coneixements científics i tecnològic al teixit empresarial.

L'aposta per la internacionalització de les empreses constituïx una altra de les línies estratègiques de l'Ivace+i, que implica destinar recursos i formació perquè les companyies puguen adaptar-se contínuament a les condicions dels mercats.

En matèria energètica l'objectiu principal d'Ivace-i és aconseguir la descarbonització de l'economia i per a això s'acompanya a les indústries de la Comunitat Valenciana amb mesures com l'electrificació amb energia de fonts renovables, l'autoconsum, les comunitats d'energia, l'eficiència i l'estalvi energètic en els processos productius. Així mateix, es treballa per promoure l'hidrogen verd i els mecanismes de captació i aprofitament del CO₂, entre altres opcions.

Pel que respecta a les àrees industrials, Ivace+i continuarà apostant pel seu desenvolupament mitjançant la concessió d'ajudes directes perquè continuen sent un referent de qualitat i excel·lència, que atraga noves inversions que es materialitzen en la implantació d'empreses que generen ocupació. Així mateix, Ivace-i continuarà compromés amb la creació de nou sòl industrial de qualitat en la Comunitat Valenciana, perquè esta és la millor manera de fer costat al teixit industrial perquè continue creixent i continue sent competitiu.

A l'acte de presentació de la nova marca Ivace+i han assistit representants del món empresarial, científic i universitari als qui el president de la Generalitat ha traslladat el "compromís i la voluntat ferma del Consell per fer realitat una administració més humana, més accessible, més eficaç, més sostenible i preparada".

Destacats