Mazón insta a Sánchez a "reflexionar" la seua estratègia hídrica

El president considera "un error mediambiental" parlar de solidaritat hídrica "sense parlar de tota l'aigua disponible que hi ha a Espanya i usar el pegat de la dessalinitzadora"

Guardar

El president de la Generalitat Carlos Mazón
El president de la Generalitat Carlos Mazón

En una declaració institucional després de la visita del president del Govern, Pedro Sánchez, a la dessaladora de Torrevieja, el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha demanat "reflexió" al líder de l'Executiu central, advertint que parlar de solidaritat hídrica "sense parlar de tota l'aigua disponible que hi ha a Espanya i usar simplement el pegat de la dessalinitzadora és un error mediambiental".

"Vull dir que és un error vindre al sud de la província d'Alacant i no dir ni una sola paraula del transvasament Tajo Segura. És un error parlar de solidaritat quan estem manant a través del transvasament més aigua a Portugal de la qual necessita quan els espanyols d'Alacant, Múrcia i Almeria no tenim la que ens correspon, la que diuen els tècnics i la que necessitem", ha defés Mazón.

El cap del Consell ha posat l'accent en la necessitat d'abordar el tema del transvasament Tajo-Segura, que proveïx a diverses regions del sud-est espanyol, sense esmentar-lo durant la visita del president del Govern a la Vega Baixa del Segura.

A més, Mazón ha criticat l'exclusivitat de la planificació hidrològica basada en la dessalinització. "És un error parlar de planificació hidrològica en base exclusivament a la dessalinització perquè ens fa menys sostenibles i menys mediambientals", ha afirmat.

En este sentit, ha assenyalat que ometre el debat sobre el transvasament posa en perill la supervivència de més de 40 milions d'arbres, indispensables per a combatre el canvi climàtic. "Per a lluitar contra el canvi climàtic necessitem arbres i 40 milions d'arbres depenen del transvasament", ha subratllat.

Carlos Mazón ha conclòs la seua intervenció instant a Pedro Sánchez a reconsiderar el seu enfocament en matèria hídrica: "Parlar de solidaritat i parlar de planificació sense parlar de tota l'aigua disponible que hi ha a Espanya i usar simplement el pegat de la dessalinitzadora és un error mediambiental".

Arxivat a:

Destacats