Mazón: "Hi ha il·lusió pel canvi davant la situació d'urgència que viu la Comunitat Valenciana"

El president del PPCV fa una crida per a acudir a les concentracions del dissabte a València i Alacant contra la Llei del Sí és sí, sota el lema Dimiteix sí o sí

Guardar

 Imatge de Catalá i Mazón en la roda de premsa
Imatge de Catalá i Mazón en la roda de premsa

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha indicat que "hi ha il·lusió pel canvi davant la situació d'urgència que viu la Comunitat Valenciana".

Així ho ha assenyalat Mazón després de la reunió del Comité de direcció del PPCV en la qual s'ha abordat la creixent activitat del partit amb actes d'activació en les tres províncies. "Estem en marxa per a l'activitat que mereix aquesta terra. L'agenda del canvi i la mobilització segueix, la il·lusió creix i cada vegada augmenten més les ganes que el canvi siga una realitat amb mesures concretes. Per això l'activitat del partit segueix sent creixent en les tres províncies, amb quasi un centenar d'actes i reunions amb col·lectius previstes per a aquesta setmana".

Mazón ha indicat que "estem davant un repte il·lusionant on no ens val amb guanyar sinó que a més cal governar, aqueix és el nostre objectiu. El més important són els drets i possibilitats de la gent a la Comunitat Valenciana".

Concentracions contra la Llei del sí és sí

El president del PPCV ha fet una crida a la ciutadania perquè se sume a la concentració contra la Llei del sí és sí. "Dissabte que ve dia 11, després de l'anterior denegació i esperant que no ens la tornen a prohibir, realitzarem una concentració pública contra els efectes de la Llei. Tant a Alacant com a València, els càrrecs i militants del PP es concentraran com a repulsa cap a una de les lleis més lamentables pel que fa a la dona que s'han fet en tota l'etapa democràtica".

Mazón ha assenyalat que "hi ha indignació i xafogor generalitzada davant els quasi 50 abusadores i violadors que s'han vist beneficiats a la Comunitat per un nyap d'indolència que ens sufoca a tots. Una llei que no pot seguir viva un minut més mentre uns altres eviten pronunciar-se. Les qui no han tingut possibilitat de dir sí són les víctimes".

El president popular ha indicat que "volem que la gent indignada amb aquesta situació acudisca davant la Delegació del govern a València i a Alacant". Sobre una possible modificació de la llei, Mazón ha recordat que "no és reversible, hi ha mals que estan fets i no es poden revertir l'alleujament de penes a violadors i abusadores sexuals".

Catalá: "El PP està molt fort i no parem un sol minut"

Per la seua banda, la secretària general del PPCV, María José Catalá, ha afirmat que "el PP està molt fort i no parem ni un dia ni un sol minut" i s'ha referit a l'activitat parlamentària d'aquesta setmana. "Es va a centrar en qüestions que ens preocupen molt. En concret, abordarem en el ple la situació hospitalària amb les llistes d'espera disparades. També sobre la tornada de les subvencions atorgades de forma fraudulenta amb algunes empreses gestionades pel germà de Puig. Volem saber per què a algunes se'ls audita la subvenció i a unes altres no, i quan se li va a demanar els diners rebuts i qüestionat per un procediment judicial".

"També preguntem per les dessaladores i altres infraestructures atractives per al PSPV a l'efecte de finançament, l'aplicació de la llei del sí és sí i sobre el centre de menors de Benimàmet, que demanem que tinga una altra ubicació tal com es va prometre als veïns", ha continuat.

El cas Azud ja és el cas Puig

Respecte a la comissió d'investigació pel cas Azud, María José Catalá ha afirmat que "el PSPV ha de deixar de buscar subterfugis legals als quals poder-se acollir per a no incloure la votació de la comissió d'investigació d'Azud en l'ordre del dia del pròxim ple. Es queden sense excuses. Estem disposats a sol·licitar tota la documentació que faça mancada i demanar la compareixença de qui siga necessari, però el problema no és Compromís, és el PSOE que no fa més que buscar excuses.".

Per la seua banda, Mazón ha assenyalat que "volem que es donen les explicacions que corresponguen, per qui corresponga, sabent que això ja és el cas Puig. Hi ha rellevants membres del PSPV que han contestat en seu judicial que hi ha una trama de factures falses durant molts anys i podien aconseguir fins als nostres dies. La mateixa campanya de Puig està en dubte".

Mazón ha conclòs que "si no hi ha res no sabem per què no volen la comissió d'investigació quan hi ha un mandat de les Corts. Exigim l'assumpció de responsabilitats i que es deixen de tant obscurantisme i ocultisme".

Destacats