Mazón afirma que estan "fent tots els esforços" possibles respecte a la "situació excepcional del sector ceràmic"

Ratifica el compromís del Consell amb la ceràmica amb una nova línia dotada amb 600.000 euros per a la promoció internacional

Guardar

Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana i Vicente Nomdedéu, president d'ASCER
Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana i Vicente Nomdedéu, president d'ASCER

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat aquest dimecres que des de la Generalitat Valenciana estan implicats en el futur i la importància que té el sector ceràmic en la mateixa Comunitat Valenciana.

Mazón, ha explicat que estan "fent tots els esforços que estan a l'abast de la Generalitat Valenciana per a donar una esperança de futur, la rellevància que es mereix i la prioritat que en aquests moments exigix la situació excepcional del sector ceràmic".

El president ha fet estes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb el sector i la signatura d'un protocol de col·laboració amb el president de l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments (ASCER), Vicente Nomdedéu per a la millora del posicionament internacional i la competitivitat del sector ceràmic.

En la trobada, també han estat presents la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino; la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina; i representants de la junta directiva d'ASCER.

En la reunió, el president ha ratificat el compromís del Consell amb la indústria ceràmica i ha criticat la falta de suport per part del govern central al qual ha instat de "manera urgent" a accelerar la concessió d'ajudes directes per a la ceràmica", ja que les actuals "continuen sent poques i arriben amb comptagotes".

En esta línia, el màxim responsable de l'executiu valencià ha valorat la nova línia de la Generalitat Valenciana dotada amb 600.000 euros per a la promoció internacional en aquells mercats estratègics que detecte el sector a través d'ASCER.

Segons ha explicat Mazón, "no és una campanya de la Generalitat, és una campanya del sector perquè desenvolupe la seua pròpia estratègia perquè són ells els que coneixen els missatges, els canals i les vies amb les quals treballar".

En aquest sentit, el cap del Consell ha indicat "parlem de promoció, dels nostres compradors, dels nostres prescriptors, amb els quals necessitem continuar treballant i continuar oferint la nostra millor imatge".

Per a Mazón, "la nostra indústria ceràmica seguix innovant, seguix sent un producte de qualitat i de disseny, i un producte que respecta tots i cadascun dels criteris de sostenibilitat". "És important que els nostres compradors ho entenguen i ho aprecien", ha recalcat el president.

Així mateix, ha qualificat esta acció com a exemple de col·laboració públic-privada que desenvoluparà la indústria de taulells, "un sector molt professional que sap el que ha de comunicar per a continuar mantenint una posició estratègica i de referència malgrat les dificultats".

El cap del Consell ha assegurat que el sector ceràmic "és prioritat un des del punt de vista de l'estratègia industrial i competitivitat del nostre territori". De fet, 1 de cada 3 ocupacions a Castelló estan relacionats amb el clúster ceràmic, un sector que a més és el principal client dels ports de València i Castelló.

En esta reunió també s'han abordat altres accions de suport a aquest sector estratègic per a l'economia de la Comunitat Valenciana i Espanya com el conveni de la Generalitat a través de la conselleria d'Hisenda i ASCER dotat amb un milió d'euros o les línies d'ajuda a les pimes industrials de la Conselleria d'Innovació que reservarà un mínim de 3,45 milions d'euros per a la ceràmica, entre altres ajudes.

Destacats