Mazón exigeix reduir els impostos especials als hidrocarburs i aplicar un IVA reduït

El GPP ha registrat una PNL amb mesures concretes i de caràcter urgent que contempla un pla de 500 milions per a reactivar l'economia de la Comunitat Valenciana

Guardar

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón
El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha exigit hui al Consell de Puig que "reduïsca immediatament els impostos especials als hidrocarburs i aplicació un IVA reduït per a pal·liar els efectes de la crisi que estem vivint tant les famílies com les empreses".

El president del PPCV ha manifestat que durant les últimes setmanes s'està demostrant que "hi ha dues maneres de governar a Espanya, les comunitats del PP on es abaixen impostos i es prenen mesures per a fer front a la crisi i les autonomies on governa el PSOE en les quals impera la inacció i la falta de sensibilitat".

Mazón ha anunciat que "davant la falta d'iniciatives de Puig, el GPP ha presentat una PNL en Les Corts en la qual es proposen una sèrie de mesures de caràcter urgent i que es poden posar en marxa de manera immediata i que afecten les economies domèstiques, a professionals i a empreses dependents dels combustibles per a les seues activitats".

El president del PPCV ha recordat que "proposem un paquet d'ajudes de 400 milions d'euros a autònoms i pimes, especialment dirigit al sector del transport i alguns sectors primaris i que anirien a càrrec dels més de 800 milions d'euros que es recapten en el concepte de la taxa dels hidrocarburs".

"Així com 100 milions d'euros que anirien a càrrec dels més de 151 milions que es recapten de la taxa de l'energia en la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, Carlos Mazón ha afirmat "que des de ja està a la disposició de Puig per a asseure's a negociar, dialogar i pactar aquest paquet de mesures que són molt beneficioses per als ciutadans de la Comunitat Valenciana" i ha defensat que "el més important és retornar l'autonomia i el control dels diners als ciutadans".

Carlos Mazón ha explicat que "l'excepcionalitat del comportament dels preus ha esdevingut en una situació socioeconòmica insostenible que demanda mesures fins i tot més immediates que les suggerides actuacions sobre les tarifes impositives", ha afirmat.

Mazón ha insistit que "es tracta d'actuacions urgents que afecten les economies domèstiques, a molts professionals, a empreses dependents dels combustibles en les seues activitats. Els agricultors han patit un augment de l'electricitat del 350% i el gasoil B quasi se'ls ha duplicat en un any". Els preus en habitatge, en aigua, en electricitat, gas i altres combustibles s'han incrementat només l'any 2021 en un 27,6%.

El president del PPCV ha lamentat que "la pressió exercida per aquests alts preus energètics és especialment sensible en la Comunitat Valenciana, on els preus en habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles s'han incrementat només l'any 2021 en un 27,6%. Per això és necessari introduir canvis en la tributació i no es pot entendre que en aquest gravíssim context es continuen retardant decisions inajornables".

Mazón ha explicat que "aquests alts preus energètics estan portant, a recaptacions rècord en l'Impost Especial d'Hidrocarburs i en l'Impost sobre el Valor Afegit. Per això, és necessari introduir canvis que permeten suspendre els impostos especials als hidrocarburs i l'aplicació d'un IVA reduït, en situacions excepcionals, com l'actual. No sembla raonable que en aquests moments siguen els Estats els que obtenen una recaptació extraordinària".

El president del PPCV ha explicat que "no s'entén que, amb aquest gravíssim context, es continuen retardant decisions inajornables. El Govern de Sánchez i de Puig han d'executar de manera immediata mesures per a aportar solucions a aquesta situació".

En aquest sentit, Mazón ha criticat durament al president Puig "perquè en lloc de posar en marxa mesures efectives es dedica a tapar les vergonyes i la falta de gestió de Sánchez. Els préstecs que ha anunciat perquè les gasolineres puguen fer front als 20 cèntims de rebaixa és una cortina de fum més per a amagar la seua falta d'iniciativa".

Baixar l'IRPF als salaris més baixos

El president del PPCV ha manifestat que "la prioritat absoluta és la rebaixa de l'IRPF als salaris més baixos, suspendre taxes, llicències i altres costos associats als sectors més afectats per aquesta crisi mentre dure l'alça dels preus".

Carlos Mazón ha afirmat que "cal eximir o bonificar als pescadors del pagament de les taxes portuàries i pesqueres en els ports de titularitat de la Generalitat Valenciana com a mínim en els pròxims 3 mesos".

Així, ha recordat que "des de fa mesos el PPCV porta proposant una rebaixa fiscal per a la Comunitat Valenciana, que suposa un estalvi al contribuent de 1.500 milions d'euros".

Mesures per a les famílies

En aquest sentit, el president del PPCV ha exigit a Puig que "recupere les ajudes per a pobresa per un import de 5 milions d'euros i cree el Fons valencià per a l'eficiència energètica i la garantia de subministraments bàsics".

"És fonamental que s'establisca una línia d'ajudes directes per a compensar la pujada del rebut, a aquelles famílies que no puguen acollir-se al bo social elèctric / tèrmic, però que per les circumstàncies excepcionals que travessem, estiguen en clar risc de pobresa energètica i tèrmica".

Mazón ha explicat que "Sánchez hauria d'aplicar un tipus impositiu súper reduït del 4% de l'IVA al subministrament de gas natural, i de calefacció urbana i aprovar un pla de contingència que garantisca el subministrament de productes bàsics a la població".

Arxivat a:

Destacats