Mazón exigeix a Puig que "atenga de manera urgent i seriosa els greus problemes de la sanitat pública valenciana"

Guardar

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, amb el Sindicat Mèdic
El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, amb el Sindicat Mèdic

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón ha exigit hui al president Puig que "atenga de manera urgent i seriosa els greus problemes que en aquests moments té la sanitat pública valenciana".

Així s'ha manifestat Carlos Mazón després de mantenir una trobada de treball amb els representants del Sindicat Mèdic en la qual ha estat acompanyat pel president del PP de la província d'Alacant, Toni Pérez i pel portaveu de sanitat del GPP, José Juan Zaplana.

Carlos Mazón ha traslladat "la grandíssima preocupació que tenim per la situació de la sanitat pública en la Comunitat Valenciana i la deterioració que està patint per la falta d'atenció del Consell de Puig tant als professionals com als usuaris".

El president del PPCV ha manifestat que "donem suport a totes les reivindicacions i demandes que està fent el sindicat mèdic des de la responsabilitat. Porten massa temps demanant una direcció general específica d'atenció primària que no acaba d'arribar, reivindicant uns incentius i unes millores en l'estabilitat laboral que es produeix, igual que ocorre amb els incentius per a les places de difícil cobertura, i la posada en marxa de la jornada de 35 hores. No s'està incentivant de manera adequada les hores extres".

"La situació està en un punt deplorable i qui l'està patint i el major perjudicat som els ciutadans, els pacients que no som enemics dels metges, ni ells volen perjudicar-nos. No hi ha un pla d'atenció primària que se'ns porta prometent des de fa 4 anys i que mai arriba. No ens podem creure ja més un pressupost públic per a sanitat en la Comunitat Valenciana que segueix per davall del 30% del pes de tot el pressupost que hauria de tindre. Mai ha tingut tan poc percentatge en el pressupost, la sanitat pública valenciana", ha reclamat.

El president del PPCV ha assegurat que "fins ara Puig només ha fet promeses falses. Porta 7 anys sense prendre cap mesura. Es pot evitar aquesta vaga sempre que hi haja un compromís seriós i ferm, que no hi ha hagut fins ara per a millorar la qualitat i l'atenció als quals ens han de curar".

En aquest sentit, Carlos Mazón ha recordat que "el PPCV blindarà el pes de la sanitat pública en el pressupost per Llei. Mai estarà per davall del 30%. Crearem una direcció d'Atenció primària, que necessita un tracte específic i que tinga pressupost clar. I un pla d'incentius tant per als metges i professionals que vulguen fer hores extres i treballar a les vesprades perquè mereixen una remuneració digna".

El president del PPCV ha lamentat que "en la Comunitat Valenciana no hi ha capacitat de retenció de professionals" i ha assegurat que "és necessari posar en marxa un Pla de Salut mental seriós i no un pla que ens van anunciant una vegada i una altra i mai es posa en marxa".

Destacats