Mazón exigix la dimissió de Marlaska: "La situació a l'Estret i la situació de la Guàrdia Civil no admet ni una passada més"

Guardar

El president Carlos Mazón i part del Govern valencià, durant el minut de silenci
El president Carlos Mazón i part del Govern valencià, durant el minut de silenci

La Generalitat Valenciana s'ha sumat al minut de silenci convocat per la Federació de Municipis i Províncies després que el passat cap de setmana foren assassinats dos guàrdies civils a Barbate (Cadis). En l'acte, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha exigit la dimissió del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, afirmant que "la situació en l'Estret i la situació de la Guàrdia Civil no admet ni una passada més per part del Govern d'Espanya", per la qual cosa "la dimissió del ministre Marlaska respecte al seu cessament hauria d'haver-se produït ja este mateix matí".

Així mateix, el president ha posat el focus en les condicions amb les quals treballen els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat contra el narcotràfic. "Tenim zòdiacs de cinc metres enfrontant-se a planejadores de catorze metres i nou-cents cavalls". El president ha constret al fet que es milloren estes condicions, també en la Comunitat Valenciana: "quant de temps més la Guàrdia Civil estarà jugant-se les seues vides innecessàriament per a defendre'ns del narcotràfic, dels delictes, de la inseguretat?" s'ha preguntat el president.

Mazón també ha demanat explicacions al titular d'Interior sobre el desmantellament de la Unitat de Coordinació i Vigilància de l'Estret fa a penes uns mesos. "Si el ministre Marlaska ho ha fet per pressions del Marroc ha de dimitir per desistiment de funcions" però "si el Govern d'Espanya l'ha fet per convicció pròpia han de dimitir per incompetents" de manera immediata, ha assenyalat el cap del Consell.

El president de la Generalitat ha volgut traslladar les condolences del Consell a la família dels guàrdies civils assassinats i al cos de la Guàrdia Civil després que la Generalitat Valenciana s'haja sumat al minut de silenci convocat per la Federació de Municipis i Províncies.

Arxivat a:

Destacats