Mazón: "Entenem la transparència com un criteri transversal a tota la nostra acció política"

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón
El president de la Generalitat, Carlos Mazón

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que "entenem la transparència com un criteri transversal a tota la nostra acció política" i, com a mostra de la seua importància, aquesta matèria i la participació ciutadana depenen directament de Presidència.

El cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de la XIII Conferència interautonòmica de Participació Ciutadana. Un fòrum de trobada per al debat, l'intercanvi de bones pràctiques i la coordinació de les polítiques autonòmiques de participació en el qual assisteixen els responsables en la matèria de 14 comunitats autònomes.

Impuls al govern obert

Durant la seua intervenció, el president ha explicat alguns avanços realitzats durant els mesos al capdavant del Consell com les noves dades disponibles per als ciutadans en la pàgina web Gva Oberta en contractació, trànsit, patrimoni públic i turisme. També ha esmentat la I Trobada Interuniversitari sobre Transparència i Participació, iniciativa que va reunir a tots els projectes universitaris d'investigació, per a establir projectes conjunts i multiplicar els efectes de la inversió pública.

Així mateix, Carlos Mazón ha explicat que la Generalitat ha iniciat un procés participatiu per a elaborar l'II Pla d'Acció de Govern Obert amb la participació de 40 entitats associatives. A més, ha anunciat que la Revista Valenciana d'Estudis Autonòmics de 2023 centrarà el seu contingut en el govern obert.

A tots aquests avanços se suma el fet d'haver aconseguit reunir a València a quasi el 80% dels serveis autonòmics de participació del nostre país "per a aconseguir una major coordinació de les nostres polítiques públiques de bon govern".

Participació ciutadana

Al seu torn, el president ha destacat que la Generalitat forma part de fòrums de reflexió per a promoure la participació de la ciutadania en l'elaboració de polítiques públiques, tant a nivell internacional com interautonòmic. "La nostra intenció -ha explicat- és seguir amb aquesta promoció i impuls a través d'una nova estratègia valenciana de govern obert perquè els ciutadans tenen dret a saber i participar, i els poders públics tenim l'obligació de donar-los la informació i no sols permetre sinó fomentar la seua participació".

Per part seua, el secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència, Santiago Llumeneres, ha posat el focus en la transparència i la participació com a elements essencials "que ajuden a consolidar la democràcia de les nostres institucions, fent-les més accessibles al ciutadà".

Arxivat a:

Destacats