Mazón destaca que "el canvi ha començat i s'ha engegat" amb l'aprovació dels Pressupostos

Destaca el diàleg i la mà tendida a l'oposició, en benefici de tots els valencians i lamenta la falta de col·laboració del Govern central.

Guardar

231220 PRE CMazon Foto1 Presupuestos
231220 PRE CMazon Foto1 Presupuestos

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat que Les Corts han aprovat "un pressupost més social que mai", amb menys imposats que en els últims anys, que inicia la reforma i acaba amb "l'infern fiscal", i que representa menys despesa política, en resum, "el canvi ha començat i s'ha engegat". Carlos Mazón ha fet aquestes declaracions després de la votació dels Pressupostos de la Generalitat per al pròxim exercici 2024.

Así ha afirmat que "el canvi s'engega" des de l'execució pressupostària i ha valorat que es tracta dels comptes que més recursos destinen a sanitat, educació i serveis socials de la història, acaben amb "l'infern fiscal", prioritzen a les rendes més baixes i eliminen "l'impost de la mort".

A més, el president ha indicat que "eliminem despesa política, reduïm els 'quiosquets', fundacions, entitats públiques, amb un inici de remodelació del sector públic superior als 300 milions d'euros".

"Tot això- ha subratllat- sense que el Govern d'Espanya ens haja donat una sola indicació, una sola pista, una sola ajuda", i ha afegit que "més no se'ns ha pogut demanar en un temps que iniciem la simplificació de l'administració, la reducció de la burocràcia, la pròrroga de les ajudes en el transport i en la mobilitat, la cobertura de la dependència, tot un seguit de mesures que fins i tot amb el pressupost anterior vam haver de fer"

El president ha felicitat a la consellera Ruth Merino, i a tot el seu equip de la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública pel treball realitzat i ha subratllat que enfront de les huit esmenes de l'oposició que va acceptar el Govern anterior, enguany, "s'han acceptat 98 esmenes, que enteníem que podien enriquir el text i pensant a millorar amb el diàleg, el treball i la mà tendida sempre per al benefici dels valencians".

Arxivat a:

Destacats