Mazón demana un Pla especial de baixada d'impostos per a les societats musicals de la Comunitat Valenciana

Exigeix que Puig inste al Govern a baixar l'IVA dels instruments del 21 % al 10 % "perquè són un element educatiu i no un objecte de luxe"

Guardar

Representants del Partit Popular de la Comunitat Valenciana
Representants del Partit Popular de la Comunitat Valenciana

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha demanat hui a Puig que pose en marxa un Pla Especial de baixada d'impostos per a les societats musicals de la Comunitat Valenciana Així s'ha manifestat Carlos Mazón després de mantenir una reunió de treball amb els representants de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana a la qual també ha assistit la secretària general del PPCV, Mª José Catalá.

Mazón ha assegurat que "la música i les bandes de música són un dels senyals d'identitat més important que tenim en la Comunitat Valenciana, ja que hi ha més de 1.100 bandes de música en el nostre territori i més de 60.000 músics en les bandes".

"Cal reforçar el compromís amb la nostra música perquè es tracta d'un teixit cultura, identitari i educatiu dels més importants que tenim en la Comunitat Valenciana", ha afirmat el president del PPCV.

En aquest sentit, ha afirmat que "en aquests moments en els quals a conseqüència de la pandèmia s'estan generant moltes cancel·lacions d'esdeveniments per a les bandes de música i en el qual s'està posant en perill el present i el futur de moltes societats musicals i de molts músics és més necessari que mai que les administracions públiques ens bolquem en ajudes i no sols en paraules".

Així Carlos Mazón ha exigit a Puig que inste el Govern de Sánchez a "baixar l'IVA dels instruments del 21% al 10% perquè són un element educatiu i no un objecte de luxe. Aquesta baixada d'IVA pot ser un element important per al manteniment d'aquesta activitat cultural i tan arrelada en els nostres municipis".

A aquesta mesura, el president del PPCV ha afegit que s'ha de demanar al Govern central una baixada en l'Impost de Societats que paguen les societats musicals perquè no són societats mercantils sinó més aviat no tenen ànim de lucre i tenen una funció educativa molt important.

Finalment, Carlos Mazón ha instat a la Generalitat Valenciana que "a més de dir que boniques són les bandes de música i les societats musicals passe a l'acció amb un Pla especial urgent de suport a l'activitat per a salvar en aquest moment a les societats musicals i als nostres músics".

El GPP presenta en Les Corts iniciatives per a les societats musicals

El GPP ha presentat en Les Corts diverses iniciatives encaminades a pal·liar l'impacte de la pandèmia en les societats musicals, entre les quals es troben la creació d'una línia d'ajudes directes, accés al sistema públic de beques, compensació en la Llei del Voluntariat o canvis en la legislació fiscal.

El PPCV ha presentat una PNL de tramitació d'urgència en Les Corts de suport a les societats musicals que està pendent de debatre per al pròxim període de sessions.

Arxivat a:

Destacats