Mazón demana que es reconega la important funció de la caça en la gestió forestal i conservació del medi ambient

Guardar

Carlos Mazón es reuneix amb la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana
Carlos Mazón es reuneix amb la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha demanat que es reconega la "important funció de la caça en la gestió forestal i en la conservació del medi ambient" i ha demanat excloure aquesta activitat del futur projecte de Llei de benestar animal.

Mazón s'ha reunit amb representants de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, encapçalats per la seua presidenta, Lorena Martínez, i ha subratllat que la caça "compleix una imprescindible funció per a la conservació del medi ambient, mantenint un alt grau de compromís amb la biodiversitat i permetent un control de la superpoblació d'espècies cinegètiques. El Consell ha d'atendre les peticions del sector cinegètic i respectar les modalitats tradicionals de caça de la Comunitat Valenciana".

El president del PPCV ha afirmat que és important "potenciar la caça i la funció de conservació mediambiental que la mateixa representa", amb ajudes en mesures de gestió forestal i prevenció d'incendis que arriben als clubs de caçadors com a gestors del medi natural, "tal com ha proposat el GPP en les Corts i que ha sigut rebutjat".

Així mateix, Carlos Mazón ha plantejat "la necessitat de recolzar a l'activitat cinegètica, simplificar els tràmits administratius i revisar la normativa dels espais naturals protegits per a controlar la superpoblació d'espècies cinegètiques i possibilitar el seu control en terrenys de cultiu sobretot en cultius abandonats".

"Hem traslladat a la Federació de Caça el nostre suport a les seues reivindicacions enfront dels atacs que està patint per part del Govern de Sánchez, fonamentats merament en motius ideològics. Fa falta més diàleg i escoltar el sector", ha assenyalat Mazón, qui ha lamentat també la postura del Govern de Puig, "que no els ha volguts rebre en anys".

Mazón ha indicat que des del PPCV "demanem que es reconega en els textos normatius la funció social de l'activitat cinegètica. Donem suport a un canvi en el Projecte de Llei nacional de benestar dels animals perquè s'excloga la caça, en la línia del sol·licitat pel GPP en el Congrés dels Diputats. Demanem un text de llei que compatibilitze la defensa, el benestar i la protecció dels animals de companyia amb el reconeixement a la funció social de la caça".

El president popular ha indicat que "l'activitat cinegètica és un sector estratègic en el desenvolupament rural i una activitat essencial de caràcter social, econòmic, cultural i ecològic al qual cal secundar".

Esmenes a la Llei Benestar Animal valenciana

D'altra banda, el president del PPCV ha explicat que el GPP va presentar ahir en Les Corts 81 esmenes parcials al Projecte de llei de la Generalitat de protecció, benestar i tinença d'animals de companyia i altres mesures de benestar animal.

"Les nostres esmenes respecten la funció social dels gossos de caça i a més recullen les reivindicacions plantejades pels col·legis de veterinaris i la coordinadora animalista, i venen a millorar un text en el qual pot haver-hi un consens més que desitjable. Esperem que les esmenes dels grups del tripartit no s'alineen a la llei nacional, i mantinguen un esperit d'acord", ha indicat.

Destacats