Mazón demana a Compromís aclarir "si el seu codi ètic segueix en vigor" amb Oltra: "Les línies roges han passat a ser blanques"

Guardar

El president del PPCV, Carlos Mazón
El president del PPCV, Carlos Mazón

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha instat a Compromís a aclarir "si el seu codi ètic, que abans era quasi la Bíblia, segueix en vigor o no" i serà aplicat sobre la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. "Les línies roges de la formació han passat a ser línies blanques que tothom pot saltar-se", ha criticat.

Així s'ha pronunciat Mazón aquest dissabte, en declaracions als mitjans de comunicació, després que la sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja imputat a Oltra, pel presumpte encobriment d'abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada, i la vicepresidenta descartara dimitir aquest divendres en la seua compareixença setmanal després del ple del Consell.

"Mentre existeix una clara absència de codi ètic en Compromís, tothom és culpable, responsable i té competències per a abordar la situació, quan, no obstant això, l'únic amb responsabilitat i competències en aquest sentit és el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig", ha subratllat, i ha lamentat que "hi haja deures per a tots menys per als màxims responsables de la institució, els qui de veritat han de tindre la major responsabilitat".

En aquest sentit, el dirigent 'popular' ha enlletgit a Puig que "demane als altres que reflexionen i prenguen decisions quan ell és el principal responsable i qui hauria de prendre-les". "O no té res a dir, o no té criteri, o no s'atreveix a dir-ho", ha apuntat.

Quant a l'acte polític de Compromís que se celebra aquest dissabte a València, i que compta amb la presència de Mónica Oltra, el diputat en el Congrés Joan Baldoví, l'alcalde de València, Joan Ribó, o la coportaveu de la coalició, Àgueda Micó, Mazón ha assegurat que és "bon moment" per a "aclarir si hi ha línies roges o no, i si hi ha codi ètic o no", al mateix temps que ha exigit als representants de la formació que "deixen de demanar als altres que reflexionen i comencen a fer-ho ells".

"Ahir va ser un dia trist i descoratjador que va desprestigiar a la mateixa Generalitat Valenciana", ha declarat, i ha asseverat que es va produir "una pèrdua de confiança absoluta en els governants". "Es va posar en joc el prestigi i el bon nom de la institució, que és el segon més important després de la menor que va patir abusos", ha manifestat.

En aquesta línia, ha criticat que "ningú des de la Generalitat, o els tres partits que conformen el Botànic, va dirigir, ni tan sols ahir, unes paraules de perdó, una abraçada o un missatge de proximitat i empatia per a la menor" "En l'acte de hui tenen una bona ocasió per a demanar-li perdó i espere que l'aprofiten", ha conclòs.

Destacats