Mazón critica el 'no' del tripartit al fet que les entitats que donen suport a les Falles, Fogueres i Gaiates puguen tindre beneficis fiscals

Guardar

Representants del PPCV amb el lema del congrés
Representants del PPCV amb el lema del congrés

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha criticat hui que el tripartit d'esquerres -PSPV, Compromís i Podem- "s'haja negat al fet que les entitats que volen secundar i reforçar les Falles, Magdalena i Fogueres tinguen beneficis fiscals".

Mazón s'ha pronunciat així en la seu regional del PPCV. "Estem en un moment de tornar a renàixer i d'il·lusió després de dos anys sense festes amb normalitat i esperàvem una major aposta del tripartit. No entenem per què es neguen a demanar la inclusió de les Falles, Magdalena i Fogueres en la Llei de Mecenatge i al fet que hi haja beneficis fiscals, tal com hem demanat aquesta setmana en Les Corts".

La proposta que va defensar la Síndica, Mª José Catalá, demanava també que s'estenguera la inclusió en la Llei de Mecenatge a la resta de festes declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Mazón ha lamentat la postura del tripartit i ha recordat que les Falles "renaixen amb il·lusió, representen les nostres tradicions i senyals d'identitat i tenen un gran impacte en la nostra economia".

Refugiats d'Ucraïna

D'altra banda, el president del PPCV ha fet referència a l'arribada a la Comunitat Valenciana de refugiats d'Ucraïna i ha criticat que des de la Generalitat no s'haja informat de cap protocol. "Ho hem dit també en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. No és que la Generalitat l'estiga fent bé o malament, és que no està fent res", ha lamentat.

"Primer van anunciar a so de bombo i platerets que la Ciutat de la Llum d'Alacant seria un punt d'acolliment de refugiats i després ens hem assabentat que no serà el lloc habilitat. Vull trencar una llança a favor de centenars d'alcaldes i alcaldesses que estan desbordats perquè no tenen un protocol a seguir. Els municipis no tenen instruccions i la gestió de la Generalitat en aquest moment no està existint", ha manifestat.

Mazón ha assenyalat que "lamentablement ja estem acostumats, ja que va ocórrer també amb la falta d'informació sobre els hospitals de campanya i després ens vam adonar que no tenien ni llicència. Implore a la Generalitat que reaccione de manera urgent, que ens done uns fulls de ruta a tots els municipis, ajuntaments, i Diputacions", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats