Mazón critica el "conformisme" amb el qual el Consell de Puig ha rebut la proposta sobre finançament

El president del PPCV afirma que amb un simple esquelet "no se solucionen els problemes de finançament de la Comunitat Valenciana"

Guardar

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón
El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha criticat hui el "conformisme" amb el qual el Consell de Puig ha rebut la proposta sobre finançament autonòmic.

Mazón s'ha pronunciat així al final del consell de direcció del PPCV, que s'ha reunit aquest matí. El president del PPCV ha assenyalat que dins del PP "hi ha una consciència absolutament clara que la Comunitat Valenciana és la pitjor finançada de totes i cal solucionar-lo", i ha mostrat la seua sorpresa "pel conformisme amb el qual està abordant la Generalitat aquest esquelet de finançament enfront d'altres CCAA". Així, ha indicat que Múrcia o Andalusia "no llancen les campanes al vol, veuen la proposta insuficient i en canvi el Govern valencià és l'únic que parla del got mig ple".

El president del PPCV ha subratllat que l'esquelet presentat "no soluciona res, ve sense consens, no parla del deute històric ni del que es deu a la Comunitat Valenciana i de com se'ns compensarà d'una manera o l'altra el pes poblacional". Així mateix, ha afegit que "amb un simple esquelet no se solucionen els problemes de finançament de la Comunitat Valenciana".

"És una proposta que deixa molt a desitjar en aquests moments i des del PPCV continuarem exigint la necessitat d'avanç i sobretot defensarem els interessos de la Comunitat Valenciana amb contundència", ha afegit. El president del PPCV ha manifestat que hi ha "que estrényer les dents i donar una punyada en la taula en lloc de congratular-se d'uns avanços que no es veuen. La Comunitat Valenciana no es pot conformar amb qualsevol cosa".

Mazón s'ha referit també a la recta final del debat dels Pressupostos de la Generalitat 2022, i ha indicat que el PPCV "sempre és propositiu". "Estem en una situació de crisi i per tant ens centrem en millorar les coses. M'agradaria que hi haguera més diàleg perquè fins ara han tombat qüestions tan senzilles d'entendre com abaixar els impostos a les rendes més baixes. Vivim en una situació fiscal insostenible i no s'entén que s'haja rebutjat més del 90% de les esmenes per a abaixar els impostos".

Arxivat a:

Destacats