Mazón: "Abaixar impostos és una obligació moral i Puig té marge per a fer-ho i deixar d'asfixiar a contribuents, pimes i autònoms"

El president del PPCV mostra la seua disposició a Puig per a donar suport a mesures reals de rebaixa fiscal en la línia de la revolució fiscal que proposa el PPCV per a tornar a la creació d'ocupació i al creixement econòmic

Guardar

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón
El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha ressaltat hui que "abaixar impostos és una obligació moral i Ximo Puig té marge per a fer-ho i deixar d'asfixiar a contribuents, pimes i autònoms", i ha mostrat a Puig la plena disposició del PPCV per a donar suport a mesures reals per a portar-lo avance. "Nosaltres tenim la fórmula, comptem amb propostes serioses per a ajudar a tanta gent que cada dia que no pot esperar més i a la qual des de l'administració autonòmica se li ha de tirar una mà".

Mazón ha assenyalat que "la situació actual, amb milers d'empreses i famílies a la vora del col·lapse, requereix menys propaganda i més fets perquè els ciutadans ja estem saturats de tants anuncis que mai es compleixen. La gent està farta i no pot esperar més. Les famílies i les empreses estan patint per aquesta crisi, l'escassetat de matèries primeres, l'alça disparada dels preus de l'energia i de la cistella de la compra els està asfixiant sense que el Consell de Puig faça res".

"Puig hauria d'haver abaixat impostos fa mesos i deixar-se de tant de triomfalisme perquè té marge per a alçar el peu al contribuent valencià, ofegat per la crisi i la pujada generalitzada dels preus. Els ingressos de la Generalitat per la tributació s'han disparat en el que portem d'any sense que la Generalitat haja fet la mínima amenaça de retocar res. En la Diputació d'Alacant ho hem fet baixant els impostos provincials i donant suport a ajudes extraordinàries per la crisi energètica de fins a 40 milions d'euros per a famílies vulnerables i empreses".

El líder popular ha afirmat que "la Comunitat Valenciana és la segona comunitat on, després de Catalunya, es paga més per l'IRPF en el tram autonòmic d'un salari de 16.000 euros anuals (el més baix). Amb la proposta fiscal que proposa el PPCV, seríem la segona on menys es pagaria en tota Espanya darrere de Madrid".

Carlos Mazón ha recordat que "en l'impost de Patrimoni som la tercera autonomia on més paga, en el de Successions la segona i en Transmissions Patrimonials la primera. Amb la revolució fiscal que suggerim passaríem a ser la primera que menys paga".

"No és admissible que comunitats com Galícia, Madrid o Múrcia estiguen baixant imposats mentre que la Comunitat Valenciana segueix sense tocar res, amb Puig enrocat a no tocar-los. És una obligació moral de Puig. És necessari rebaixar la càrrega fiscal per a alleujar a una ciutadania que no pot més", ha afegit.

Destacats