Mazón: "Amb esta unió estratègica arranquem units, sumant i multiplicant perquè la Comunitat Valenciana siga líder i referència en la producció tecnològica

Guardar

Luis Barcala, Jorge Rodríguez i Toni Pérez
Luis Barcala, Jorge Rodríguez i Toni Pérez

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat la unió estratègica entre administracions, universitats, port i sector tecnològic per a impulsar el Mediterrani com a pol d'innovació i ha ressaltat que amb esta aliança "arranquem units, sumant i multiplicant".

Així ho ha manifestat el cap del Consell després de la firma del protocol entre la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández, l'Autoritat Portuària d'Alacant, la Diputació d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, Alicantec i la Generalitat.

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha assenyalat que esta aliança representa "el final del principi" perquè la Comunitat Valenciana siga líder i referència en producció tecnològica" i ha manifestat que esta iniciativa complix amb un doble objectiu: "coordinació, evitant l'individualisme i tindre un marc conjunt" per a dur-la a terme.

De la mateixa manera, ha assenyalat que estem en un món tecnològic en el qual "Europa i Espanya van molt per darrere" i ha recordat que el 60% dels xips s'exporta des de Taiwan per a tothom, per la qual cosa ha advocat per avançar de manera coordinada per a poder competir i "no perdre oportunitats".

Carlos Mazón ha apostat per deixar arrere el concepte de vertebració com un repartiment equitatiu de recursos per a impulsar una "suma intel·ligent, coordinada i multiplicadora d'eixos recursos" i ha remarcat que amb esta aliança del Mediterrani Sud "superem la falta d'unió estratègica entre les Administracions i les diferents entitats". De la mateixa manera, ha advocat per fomentar una vertebració territorial "en la qual València Silicon clúster no puga viure per separat sense Alacant i sense Castelló".

Així mateix, ha agraït la labor de lideratge i coordinació de la Conselleria d'Innovació, Innovació, Indústria, Comerç i Turisme en este àmbit i ha manifestat la seua intenció que siguen els sectors tecnològics de la Comunitat Valenciana els que marquen el camí a partir d'ara "perquè són les empreses les que creguen ocupació i riquesa i les que han de referenciar amb el suport de l'Administració". Per això, ha defés una Administració al servici del sector i no al revés.

Aliança del Mediterrani Sud

Amb la firma d'este protocol, s'establix una col·laboració entre les universitats, les Administracions i el sector empresarial per a crear sinergies que generen un impacte significatiu en l'economia regional i reforcen la posició d'Alacant com a centre d'innovació i desenvolupament al Mediterrani.

Esta aliança durà a terme, entre altres activitats, fòrums, estudis i missions conjuntes per a l'impuls de l'àrea del Mediterrani Sud.

La iniciativa preveu la promoció d'un entorn col·laboratiu i igualitari que propicie l'especialització i afavorisca una major integració entre usuaris i empreses, estimulant la cooperació entre els diferents sectors econòmics, la investigació i el desenvolupament, i la innovació.

De la mateixa manera, s'abordaran les necessitats i projectes d'innovació que estiguen treballant les entitats, a més de col·laborar en les propostes plantejades per esta aliança en relació amb els reptes de l'àrea.

Igualment, es difondran les accions d'esta aliança per a fer partícip a tota la societat de les activitats i resultats.

Destacats