Mazón aposta per posar la intel·ligència artificial "al servei de la ciutadania per a agilitzar i simplificar tràmits administratius"

Guardar

Carlos Mazón ha participat en la clausura del VI Congrés Internacional d'Intel·ligència Artificial
Carlos Mazón ha participat en la clausura del VI Congrés Internacional d'Intel·ligència Artificial

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha apostat per posar la intel·ligència artificial "al servei de la ciutadania", per la qual cosa ha advocat per usar aquesta tecnologia amb l'objectiu d'"agilitzar i simplificar" tots els tràmits administratius.

Carlos Mazón ha realitzat aquestes declaracions durant la clausura del VI Congrés Internacional d'Intel·ligència Artificial organitzat pel periòdic digital L'Independent.

El cap del Consell ha lamentat que l'anterior Consell no complira amb el seu anunci de posar fi a la tramitació administrativa en suport paper a partir de 2021, i ha assenyalat que l'Administració no pot ser "un mur" i ha d'incorporar les noves tecnologies al servei públic.

Així, ha apostat perquè la ciutadania puga demanar una cita mèdica, obrir un compte, o presentar un expedient de tramitació sobre energies renovables directament des del mòbil.

Canal Empresa

En aquesta línia ha destacat la posada en marxa del Pla Simplifica per a eliminar burocràcia i ha anunciat que el Consell està treballant en la posada en marxa del 'Canal Empresa', una aplicació que permetrà saber en tot moment en quin punt es troba un expedient administratiu i qui l'està gestionant.

El cap del Consell ha expressat el seu desig que l'Administració "deixe de ser lenta" al més prompte possible, atés que el centre de tota actuació ha de ser "les persones", ha apuntat. En aquest sentit, s'ha mostrat partidari d'atendre les especials necessitats de determinats col·lectius afectats per la "bretxa digital", com les persones majors.

Reflexió ètica

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón també s'ha referit als dilemes ètics que poden sorgir de l'ús d'aquesta tecnologia i ha advocat per "aconseguir un gran consens" internacional en l'elaboració d'un document "que ens puga guiar".

"Estem arribant tard perquè els canvis tecnològics van molt ràpid, però és necessari realitzar una reflexió ètica de cap a on anem", ha indicat el president de la Generalitat.

Alacant "referència internacional"

Carlos Mazón ha mostrat també la seua satisfacció per la celebració de la sisena edició del fòrum internacional que té lloc anualment a Alacant, i ha destacat que el certamen "s'ha consolidat" i està convertint a Alacant i a la Comunitat Valenciana en "referència internacional".

Finalment, Carlos Mazón ha assenyalat que, en aquests moments, el Centre d'Intel·ligència Digital d'Alacant (CENID) disposa de 21 equips interdisciplinaris, amb més de 70 investigadors de la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández d'Elx, treballant en el desenvolupament d'intel·ligència digital, com a projectes de digitalització per a la visita virtual de les muntanyes de la Comunitat Valenciana, de promoció turística, o iniciatives que faciliten als xicotets pobles una administració més directa.

Arxivat a:

Destacats