Mazón aposta per un govern del PP en solitari en la Generalitat Valenciana després de les eleccions del 28 de maig

El candidat del PP a la Presidència de la Generalitat Valenciana fa una radiografia de l'actual Comunitat Valenciana i presenta algunes claus del seu programa electoral en el Nueva Economía Fórum Europa

Guardar

Carlos Mazón, candidat popular a la Generaliat Valenciana, durant la seva intervenció en el Nueva Economía Fórum
Carlos Mazón, candidat popular a la Generaliat Valenciana, durant la seva intervenció en el Nueva Economía Fórum

Carlos Mazón, el candidat del PP a les eleccions autonòmiques, ha defensat un govern en solitari del Partit Popular en la Generalitat Valenciana després dels pròxims comicis del 28 de maig. Així ho ha expressat aquest matí el candidat a la Presidència de la Generalitat i també líder del PPCV en el Nueva Economía Fórum Europa celebrat a València en el qual també ha destacat algunes de les mesures del seu programa electoral.

A pesar que Mazón aposta perquè el PP lidere el govern de la Generalitat Valenciana després de la pròxima cita electoral, el candidat no tanca la porta a una coalició entre Ciutadans, ja que no veu "grans diferències" entre una formació i una altra. Per això, ha explicat la seua disposició a tendir la mà a la formació taronja per a "ajuntar el gran centre polític valencianista que mereix aquesta Comunitat".

Així mateix, també ha expressat quins seran les tres claus per a l'autogovern: "la defensa de la constitució, de l'Estatut i dels nostres senyals d'identitat". A més, ha remarcat que "no hi ha autogovern sense autonomia energètica", per la qual cosa ha criticat que la Comunitat Valenciana tinga "400 projectes de renovables paralitzats, que signifiquen 5.000 milions d'inversió i 7.000 ocupacions".

Punts claus del PP en Educació i Sanitat

En el fòrum, Mazón també ha anunciat quins són les mesures més importants dins del seu programa electoral en matèria d'Educació i Sanitat. Així, en Educació el candidat ha fixat com a principal objectiu del seu projecte de govern "traure la ideologia de les aules". Una de les mesures immediates és la llibertat educativa, sense burocràcia, per a xiquets de 0-3 anys", ha indicat.

Carlos Mazón hui en el Nueva Economía Fórum Europa
Carlos Mazón hui en el Nova Economia Fórum Europa

Mentrestant, en l'àmbit de la Sanitat Mazón ha avançat que blindarà el pressupost sanitari per a augmentar la seua eficàcia i ha proposat una direcció general d'Atenció Primària, incentius per als professionals sanitaris, un pla de salut mental i avançar en la creació de nous hospitals "perquè no siguen sol una maqueta". "La Sanitat ha de ser lliure, gratuïta, universal i eficaç, perquè sense l'eficàcia no funciona", ha ressaltat.

Més protagonisme per a la Comunitat Valenciana

Mazón ha assenyalat que la Comunitat Valenciana "ha de posar sobre la taula la P de protagonisme". "Ens toca i no tenim més remei que protagonitzar el canvi. Estem a la cua en tot l'important. Tenim un 8 % amb les pensions per sota de la mitjana espanyola, som últims en competitivitat fiscal, els salaris mitjans són un 10 % més baixos que la mitjana, som últims en finançament, en infraestructures bàsiques. Acabem de veure com el Govern d'Espanya ha concedit quasi 20 milions d'euros a la Copa Amèrica de Barcelona quan a la Comunitat Valenciana es va rebutjar", ha criticat.

 

Destacats