Mazón aposta per una Generalitat al servici real de les necessitats dels municipis

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón
El president de la Generalitat, Carlos Mazón

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, aposta per una Generalitat al servici real de les necessitats de municipis i diputacions en matèria d'habitatge, mobilitat i fons europeus.

El president ha realitzat estes declaracions durant l'obertura del Fòrum de Municipalisme 2024, organitzat per Levante EMV, en el qual ha mostrat el seu compromís que l'habitatge constituïsca una de les prioritats d'esta legislatura per a això s'està avançant en el disseny d'una "gran estratègia", en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que necessitarà l'aprovació i col·laboració dels ajuntaments.

Així mateix, ha assenyalat la necessitat de coordinar esforços amb els municipis també en matèria de mobilitat i captació de fons europeus.

Durant la seua intervenció, el president ha destacat la importància del municipalisme, que és la primera administració a respondre davant el 100% de les necessitats dels ciutadans i gestiona els seus problemes des de la proximitat, i ha exposat la seua vocació municipalista i la seua aposta decidida per la col·laboració entre diputacions, comarques i ajuntaments per a treballar de forma organitzada.

Per este motiu, i amb la intenció que els ajuntaments puguen atendre millor la ciutadania, Carlos Mazón ha reiterat la necessitat que s'escometa una segona descentralització, en este cas municipalista, com la realitzada en el seu moment amb les comunitats autònomes, perquè els ajuntaments disposen dels recursos necessaris per a assumir les seues competències.

Arxivat a:

Destacats