Mazón anuncia un pla d'ocupació juvenil i noves mesures elaborades pels joves

El president autonòmic clausura del XI Congrés Provincial de Noves Generacions de València

Guardar

XI Congrés Provincial de Noves Generacions de València
XI Congrés Provincial de Noves Generacions de València

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha proposat hui un pla d'ocupació juvenil, establir una quota zero per als autònoms menors de 35 anys i noves mesures elaborades pels propis joves als qui ha demanat aportacions per al futur.

Mazón ho ha anunciat en la clausura del XI Congrés Provincial de Noves Generacions de València que ha elegit a Javier Camarasa com a nou president i que, a instàncies del president autonòmic, ha guardat un minut de silenci per les víctimes de la guerra.

El president del PPCV s'ha referit a la situació d'Ucraïna. "L'atac a aquest país d'un infame dictador obri un precedent molt difícil en aquesta època en la qual pensàvem que les invasions d'estats sobirans havien quedat per al pitjor del segle XX. Ajudarem tot el possible a tanta gent que ho està passant malament. En la Comunitat Valenciana hi ha més de 20.000 russos i ucraïnesos. Són els nostres germans. Això no és un conflicte llunyà, ens afecta directament".

Pla de xoc per a l'ocupació juvenil

Mazón ha anunciat un pla de xoc per als joves que posarà en marxa en arribar al Consell. "Reducció als joves del pagament de l'impost de transmissions patrimonials amb una quota superreduïda del 10% al 3% perquè puguen accedir al seu primer habitatge, impuls de l'ocupació jove amb mesures com vincular el 40% de tots els fons europeus a la creació d'ocupació juvenil o establir una quota zero d'autònoms per a joves menors de 35 anys durant els tres primers anys de la seua activitat. Aprovarem línies d'avals perquè els joves menors de 35 anys puguen finançar la totalitat de la compra del seu primer habitatge en la Comunitat Valenciana".

El president popular ha demanat als joves que facen aportacions i siguen les Noves Generacions i no el PPCV qui elabore el programa electoral sobre joventut. "Tenim un projecte polític que parla de responsabilitat i il·lusió i volem que sigueu els joves els qui realitzeu les propostes. Hem de fer una crida perquè en 2023 ocórrega el canvi pel futur dels ciutadans. Aqueixa és la consciència i el compromís que ha d'ocórrer. Ja li toca a la Comunitat Valenciana".

Mazón ha demanat als joves que "s'atrevisquen a somiar, amb ganes i il·lusió. Hem de canviar les coses especialment per als joves".

Carlos Mazón ha afirmat que "aquesta última setmana ha sigut difícil per al PP que sale enfortit però també ha sigut molt complicada per a la Generalitat, on s'ha imputat a mitja conselleria d'Igualtat per tapar els abusos sexuals a una menor, han condemnat a Igualtat per culpar a unes monges de Sogorb que sí que cuidaven als menors i les havien multades injustament, i -a més- la Generalitat ha sigut condemnada per quarta vegada per abandonar a la seua sort al personal sanitari durant la pandèmia. L'única en tota Espanya. Ara anuncien que ho recorren al·legant que els sanitaris robaven el material. És indigne i no mereixen seguir un minut més".

Mompó: "El PSOE vol als joves subvencionats"

Per part seua, el president provincial del PP, Vicent Mompó, ha explicat que «a partir de hui el treball de la direcció provincial se centra en la formació de candidatures que ens facen guanyar en 2023». Aquest és l'encàrrec que Mompó ha rebut del president autonòmic, Carlos Mazón, i que té per objecte la formació d'equips humans que ajuden a solucionar «la crisi econòmica, social i sanitària que vivim sota el govern del tripartit radical».

El repte del Partit Popular té un focus d'especial atenció en la situació que viuen els joves i és que Mompó ha recordat que «patim un atur juvenil del 40% i un 20% de joves que ni estudien ni treballen: liderem aquestes xifres a Europa i és vergonyós».

«El PSOE us vol subvencionats, callats i allunyats del sentit crític i que passeu de curs sense saber, per exemple, qui era el nostre company Miguel Ángel Blanco i que els que van ajudar als qui li van pegar un tir al cap hui decideixen el futur d'Espanya al costat de Pedro Sánchez».

Catalá: "Aquesta terra no es ven"

La secretària general del PPCV, Maria José Catalá, ha assenyalat que el nou president provincial electe, Javier Camarasa, "és un home treballador, compromés, responsable, amb un gran equip i que construirà un gran projecte de futur amb contingut i discurs".

Finalment, ha assenyalat que "en aquesta terra som una comunitat orgullosa de ser valencians, nobles, treballadors, emprenedors i que tirem avant davant les adversitats. No volem ser més que ningú, però tampoc menys que ningú i per això no deixarem que atropellen el que som, els nostres senyals d'identitat. Que s'assabenten els partits d'esquerres que aquesta terra no es ven i que no volem ser sucursal de ningú".

Destacats