Mazón anuncia que el PPCV limitarà per llei les llistes d'espera sanitàries

“Una societat avançada no pot funcionar amb una sanitat col·lapsada”, afirma el president del PPCV

Guardar

El líder del PPCV Carlos Mazón
El líder del PPCV Carlos Mazón

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha afirmat hui que el PPCV "limitarà per llei les llistes d'espera sanitàries amb un topall màxim de temps".

Mazón ha assenyalat que una societat avançada "no pot funcionar amb una sanitat col·lapsada" i ha assenyalat que el PPCV "té un projecte solvent, estudiat i seriós perquè la sanitat valenciana torne a ser un orgull". "La Comissió de Sanitat del PPCV, integrada per professionals dels diferents col·lectius sanitaris de les tres províncies, treballa en un important pla contra el col·lapse sanitari. El sistema arrossega múltiples deficiències des de fa mesos, però l'ocorregut aquest estiu és inadmissible", ha explicat.

Així, el president del PPCV ha lamentat que aquest estiu "haja augmentat la llista d'espera de les intervencions quirúrgiques, que la seua mitjana és de 98 dies, la qual cosa suposa 11 dies més que el mes de juny". "Durant aquests mesos hem conegut també notícies preocupants que posen en risc als pacients i als professionals. Una plaga de xinxes en l'hospital Clínic de València, falta d'aire condicionat en el mateix Clínic, en el General de València o en ambulatoris, la fi de les habitacions individuals a Torrevella, ficant dos llits per a buidar passadissos o el fet que fins a 15.000 pacients no tinguen metges assignats en els centres de salut d'Alacant són la demostració més evident d'una falta de gestió i planificació des de la Conselleria. Així no es pot seguir", ha assenyalat.

"La pandèmia ha tret a col·lació les manques del model del tripartit, amb Ximo Puig més pendent de les batalles ideològiques amb els seus socis que d'escoltar als professionals i als pacients. Hui els primers estan esgotats i els segons desatesos i urgeix posar una solució", ha afegit.

El president del PPCV ha assenyalat que el pressupost de Sanitat "hauria d'estar blindat perquè és la base del sistema" i ha indicat que és necessari "destinar més fons per a plans de disminució de les llistes d'espera". Mazón ha insistit que, si el PPCV té la confiança dels ciutadans en les eleccions autonòmiques, "es limitarà per llei l'espera màxima per a sotmetre's a una intervenció quirúrgica". "En la sanitat no caben els prejudicis. Cal posar tots els recursos públics i privats al servei de l'atenció als ciutadans", ha assenyalat.

Professionals saturats

El president del PPCV ha denunciat que "els pacients estan patint el col·lapse del sistema diagnòstic per la mala previsió i la pitjor organització. És necessari vertebrar la comunitat i que tots els ciutadans tinguen un accés a la sanitat en similars característiques, i al mateix temps cal alleugerir la càrrega dels professionals, que denuncien saturació amb l'atenció de fins a 50 pacients al dia. Aquesta situació s'està agreujant durant l'estiu per una mala planificació de la Conselleria i és insostenible"

Mazón ha indicat que "la malaltia no espera al fet que a Puig li vinga ben fer alguna cosa en el seu permanent immobilisme i falta de decisió". "Els professionals pateixen la pressió de falta de reforços i increment de l'activitat assistencial, i els pacients el col·lapse del sistema que fa massa temps que està abandonat i que fa que la salut i la vida de la gent quede compromesa", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats