Mazón anuncia una nova llei autonòmica d'ordenació del litoral per a compatibilitzar el seu ús amb la protecció

Guardar

Carlos Mazón, president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana
Carlos Mazón, president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat "una nova llei autonòmica d'ordenació del litoral per a compatibilitzar el seu ús amb la protecció".

El president dels populars ha oferit una roda de premsa acompanyat de la portaveu de medi ambient en Les Corts, Elisa Díaz, la sotssecretària d'ecologia i desenvolupament del PP, Elena Albalat, i el portaveu de medi ambient del PP al Senat, Vicente Martínez Mus.

Carlos Mazón ha indicat que l'aplicació del nou reglament de la Llei de Costes per part del govern d'Espanya està provocant una situació molt greu en molts municipis de la costa. "Estem davant una llei sectària, ideològica i allunyada de la realitat".

Mazón ha anunciat a més que el PP reformarà la Llei nacional de Costes tan prompte com Alberto Núñez Feijóo siga president del govern. "A més, en l'exercici del nostre autogovern, posarem en marxa una nova llei d'ordenació del litoral de la Comunitat Valenciana que regule tota l'ordenació respecte a la costa. Amb aquesta nova llei, igual que s'està posant en marxa a Galícia, mitigarem els efectes perniciosos de la llei estatal en l'àmbit autonòmic".

El líder dels populars ha indicat que "la llei preveu tres zones en el litoral en funció dels usos i respectant la sostenibilitat i la protecció del litoral. L'objectiu és fer un ús compatible i necessari des del punt de vista turístic, social, econòmic, humà i d'esbarjo. També es regularà la figura dels nuclis històrics costaners, hui amenaçats d'enderrocament. Revisarem el Pativel per a adequar-ho a llei i per a corregir els aspectes més qüestionats d'aquest pla. És a dir, no corregirem els metres d'afecció que es regulen a escala nacional, però sí que desenvolupar el contingut i el que es podrà i no es podrà alterar dins d'eixos metres de protecció".

Mazón ha posat un exemple de què succeeix amb l'aplicació del reglament de la llei de costes. "El que quedarà sota domini públic seran cent metres des del punt més llunyà on arribe una sola ona cap a l'interior. Ni tan sols hi haurà compensació per als propietaris ni respecte a la propietat privada. Nosaltres estem per la protecció i el respecte als drets dels propietaris que hui ni tan sols poden fer reparacions en alguns casos. Fins i tot arriba al nivell ridícul que ni tan sols es poden posar fanals sostenibles. Això afecta el nostre model de sostenibilitat. Ja n'hi ha prou de buròcrates, elitistes i urbanites de Compromís, Podemos i el PSOE que no entenen que aquestes zones cal mantenir-les i sostenir-les durant l'any".

Finalment, el president dels populars ha afirmat que "durant els últims mesos ens hem reunit amb nombrosos veïns de municipis de la costa com Moncofa, Dénia, Nules, Tavernes, Guardamar... que demanen un SOS i que algú acabe amb aquesta desraó. Ara els traslladarem aquesta mesura".

"Es menja el futur de la nostra Comunitat"

Per part seua, Vicente Martínez Mus, portaveu de medi ambient del PP al Senat, ha assenyalat que "l'objectiu del reglament de la llei de costes és tirar a la gent i deixar que la mar avance fins on arribe".

"El mes d'agost passat -ha explicat- es va aprovar un reglament de costes que ha marcat un abans i un després respecte a la protecció dels drets de la gent amb immobles i propietats i que ja està provocant ordres d'enderrocament, canvis de partions, inseguretat i por entre els veïns i els municipis afectats, fins i tot hi ha nuclis històrics al llarg de tota la façana litoral mediterrània que s'estan veient amenaçats".

Martínez Mus ha indicat que "des del PPCV vam proposar una modificació de la llei i un ajornament, però el PSOE el va rebutjar amb els seus vots. L'objectiu que pretenen és tirar a la gent de la costa amb el pretext que la façana s'ha vist afectada per la regressió i no podem deixar-la perdre. Però en realitat no es pretén renaturalitzar la costa. El que provocarà és que la mar avance lliurement i es menge el futur de la nostra Comunitat".

Destacats