Mazón anuncia la contractació de 200 investigadors el pròxim mes d’abril

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón
El president de la Generalitat, Carlos Mazón

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat l’aprovació d’un decret llei per a contractar més de 200 investigadors el pròxim mes d’abril.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en la sessió de control celebrada este dijous a les Corts, on ha assegurat que el Consell aprovarà un nou marc legal per als investigadors a la Comunitat que permeta que troben més estabilitat i seguretat i millors salaris.

Referent a això, Mazón ha criticat que l’anterior Govern del Botànic va incomplir, any rere any, la normativa en matèria d’investigació científica i biomèdica a la Comunitat Valenciana, com assenyalen els informes d’auditoria. A més, s’ha referit al pla de l’anterior Consell per a aconseguir que 1.300 investigadors valencians tornaren de l’exterior i que, tres anys després, només va aconseguir el retorn de 75 d’ells.

El cap del Govern Valencià també ha criticat la precarització de la investigació científica que suposarà la llei anunciada per la ministra Diana Morant en el Congrés dels Diputats i, per contra, ha assegurat que amb el nou marc legal que aprovarà el Consell a la Comunitat Valenciana “farem les coses bé”.

Pactes en matèries fonamentals

Durant la seua intervenció, també ha reiterat la seua oferta als grups polítics de l’oposició de treballar conjuntament en temes fonamentals per a la Comunitat Valenciana com l’aigua i l’energia, i la renovació dels òrgans estatutaris, que ha criticat que es troba bloquejada pel PSPV.

Així mateix, els ha instat a donar suport al soterrament de les vies d’Alfafar, l’ampliació dels aeroports de l’Altet i Manises i l’acceleració de les obres del corredor mediterrani, actuacions que el Govern d’Espanya està obstaculitzant.

Mazón ha criticat que la proposta del PSPV sobre la Unitat Valenciana d’Emergències consistia a aplicar de nou les seues polítiques, i els ha demanat coherència per a avançar en mesures en favor de la ciutadania, com la supressió de l’IVA per part del Govern d’Espanya en l’adquisició de nou habitatge.

Investigació de compres de material sanitari

Preguntat sobre els últims casos de compres de material sanitari durant la pandèmia per part d’empreses vinculades al partit socialista, el president ha assenyalat que la Generalitat investigarà este assumpte a la Comunitat Valenciana per a conéixer “en què, quant i quan es va gastar els diners dels impostos de tots els valencians”.

En este sentit, ha explicat que de la mateixa manera que s’ha denunciat “el malbaratament i el descontrol dels governs del Botànic”, i s’ha encarregat una auditoria sobre “la gestió ineficient i poc responsable que va disparar el deute dels valencians”, també es coneixerà “com van ser els procediments de contractació, amb quines empreses es va contractar i per què, quins mecanismes de control es van aplicar, quin material es va adquirir, quant va ser realment utilitzat i quant no i per què no es va usar”.

Carlos Mazón ha reiterat que, en definitiva, es pretén saber “què es va fer amb els diners de tots els valencians quan tots els valencians estaven donant una lliçó de resistència i solidaritat”.

Finalment, ha assegurat que este procés es durà a terme “per la defensa de l’interés general, amb la vista posada en el més estricte compliment de la legalitat, i amb la reivindicació dels tres valors que han de presidir una gestió honesta i assenyada del gasto públic: l’eficàcia i l’eficiència, el control i la transparència”.

Departament de Salut Elx-Crevillent

Durant la sessió de control, el president també ha defés que el Departament de Salut d’Elx-Crevillent és l’únic que, una vegada s’incorpore Manises a la gestió pública directa, quedarà sota el règim de concessió administrativa, atés que així ho aconsellen els informes sobre este departament. No obstant això, Mazón ha condicionat esta gestió al fet que “es mantinguen els índexs de qualitat, es continue invertint en tecnologia, se sotmeten a un rigorós control per part de l’Administració i es continue prestant el servici amb els mateixos paràmetres d’eficiència que hi ha actualment”, ha assegurat.

Referent a això ha indicat que, amb anterioritat a la data de venciment del contracte, l’1 de juny de 2025, s’avaluarà l’actual gestió per concessió i es prendran les decisions que corresponga. El president ha insistit que es tracta de garantir que tots els pacients d’este departament reben una assistència de la mateixa qualitat que la de la resta de departaments sanitaris, i ha assegurat que si continua sent així “no tindrem cap problema a prorrogar el contracte, de la mateixa manera que no ens ha tremolat el pols per a prendre una decisió diferent a Dénia o Manises”.

Arxivat a:

Destacats