Mazón afirma que els PGV23 "són els de la desesperació electoral" de Puig i critica l'augment d'impostos i taxes i la pujada de sous del Govern valencià

"Any rere any tornen a aparéixer les mateixes inversions que el Govern valencià és incapaç d'executar. Aquests comptes agònics ratifiquen la necessitat de canvi de la Comunitat Valenciana", afirma

Guardar

Carlos Mazón, davant dels mitjans de comunicació
Carlos Mazón, davant dels mitjans de comunicació

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha afirmat hui que els Pressupostos de la Generalitat de 2023 "són els de la desesperació electoral" i ha criticat "la falta de rigor i de credibilitat, l'augment impositiu i la pujada de sous del Govern valencià". "En el pitjor moment s'ha llançat el pitjor missatge", ha assenyalat.

Mazón s'ha pronunciat així després de mantenir una reunió amb la síndica del GPP en Les Corts, María José Catalá, i el consell de direcció del grup parlamentari per a analitzar els comptes de la Generalitat per a l'any vinent. El president del PPCV ha afirmat que aquests "són els antipressupostos de la Generalitat, uns comptes que no se sostenen", i ha assenyalat que és "una vergonya el que s'està presentant amb la que està caient i la situació que estan travessant els ciutadans".

"És una burla que el Govern valencià parle d'una reforma fiscal amb la qual el màxim estalvi seran 100 euros a l'any per a algunes persones, mentre que tots els alts càrrecs de la Generalitat, inclòs el president Ximo Puig, s'apujaran el sou més de 3.000 euros i continua havent-hi el major número de la història d'assessors, endollat i alts càrrecs". Sobre aquest tema, ha indicat que el PPCV reiterarà la seua reforma fiscal, "que és la que necessita la Comunitat Valenciana perquè és la que representa un alleujament per a les butxaques dels salaris més baixos".

Mazón hi ha explicat que el Govern de Puig crea nous impostos i taxes, a més de la taxa turística ja anunciada. "Hi ha impostos a les grans superfícies, als vehicles de motor, a la indústria, i s'augmenta un 10% prop de 4.500 taxes en la Comunitat Valenciana". Així, el president del PPCV ha reiterat que aquests "no són els pressupostos que necessita la Comunitat".

"Són uns pressupostos de desesperació electoral, que parlen d'inversions que tornen a ser lletra morta, perquè la Generalitat no és capaç d'executar ni el 15% de les inversions que anuncia. Tornen a aparéixer els mateixos col·legis, els mateixos centres de salut i inversions que any rere any no són capaces d'executar. Són uns comptes agònics que ratifiquen la necessitat de canvi de la Comunitat Valenciana. Hem de posar-nos en marxa i rebaixar aquesta pressió impositiva".

Mazón ha afirmat que les inversions previstes per a la província d'Alacant en els PGV "no són creïbles, perquè any rere any inclouen els mateixos projectes i inversions que al final no executen". "Parlen d'inversions que són difícils de creure, perquè reiteren centres de salut i actuacions com el desdoblament de la CV-95 que al final és únicament un estudi. I així amb tot. El que fa falta és treball i coordinació".

El president del PPCV ha recordat que paral·lelament als PGV s'estan tramitant els PGE "que menyspreen, menystenen i humilien a la Comunitat Valenciana". "Puig no és capaç de portar les alforges plenes de Madrid ni de parlar amb els seus socis del PSOE per a millorar les inversions". Sobre aquest tema, ha recordat que demà tindrà lloc la manifestació convocada per la Cambra de Comerç d'Alacant en rebuig dels PGE que deixen a la província l'última en inversions.

Destacats