Mazón advoca per reforçar la seguretat dels 'bous' sense prohibicions després dels huit morts d'aquest estiu

Guardar

El líder del PPCV Carlos Mazón
El líder del PPCV Carlos Mazón

El president del PP valencià, Carlos Mazón, ha advocat per reforçar la seguretat dels 'bous al carrer' sense prohibicions ni "demagògia o utilitzar les desgràcies per a intentar fer política i desenvolupar prejudicis", després de les huit víctimes mortals registrades durant l'estiu en aquest tipus d'esdeveniments a la Comunitat.

A més, com a president de la Diputació d'Alacant, ha oferit la col·laboració de la corporació provincial per a abordar el pagament de les cobertures d'assegurança en cas d'accidents i s'ha compromés a escoltar les necessitats dels ajuntaments i del sector dels 'bous', amb el qual té prevista una reunió la setmana vinent.

Mazón, a preguntes dels periodistes després d'un desdejuni informatiu, ha criticat les "friccions" sobre les mesures a adoptar en el si del govern valencià que comparteixen PSPV, Compromís i UP: "No són capaços de tindre un criteri unitari en un assumpte tan nostre i tradicional".

S'ha fet ressò de la preocupació dels alcaldes en els municipis que celebren 'bous' i ha apuntat a la necessitat d'augmentar la seguretat i d'oferir "bona informació i prevenció", on creu que les administracions poden donar un gran pas.

A NINGÚ SE LI OCORRE TANCAR LES PLATGES

"Aquest estiu han mort 16 persones en les nostres platges i a ningú amb dos dits de front se li ha ocorregut tancar-les", ha il·lustrat, insistint que fa falta una postura clara per a no generar confusió en un sector tradicional que al seu judici mereix "respecte".

Ha traslladat a l'oferiment de la Diputació, doncs considera que "serà molt més fàcil que les companyies de segur puguen abordar la lògica cobertura de qualsevol esdeveniment". "Anem a escoltar a aquest sector, que estan molt preocupats i són els primers interessats a reforçar la seguretat i que les coses isquen bé", ha abundat.

Un home de 80 anys va morir aquest passat dijous després de ser corneat per una vaqueta en els 'bous' de Canet d'en Berenguer (València). L'ancià, la huitena víctima mortal en aquest tipus de festejos durant l'estiu a la Comunitat, es trobava ingressat en l'hospital de Sagunt (València).

Destacats