Mazón advoca per "protegir i reconéixer" al personal mèdic per a garantir la qualitat assistencial en la sanitat pública

Guardar

El president Carlos Mazón clausura la V Conferència Internacional de Sindicats Mèdics
El president Carlos Mazón clausura la V Conferència Internacional de Sindicats Mèdics

La Generalitat Valenciana posarà en marxa "una política real per al manteniment i l'acolliment de nous metges en la Comunitat Valenciana" que afectarà a tot el territori "amb especial prioritat a les zones de difícil cobertura".

Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant la clausura de la V Conferència Internacional de Sindicats Mèdics celebrada a Alacant. Durant l'acte, Mazón ha avançat que aquesta estratègia contemplarà mesures com a incentius fiscals i objectius de permanència, entre altres, i ha aprofitat l'oportunitat per a tornar a reclamar noves convocatòries de places MIR a l'executiu central.

A més, el president ha subratllat que la barrera ideològica i lingüística "no serà un impediment en la Comunitat Valenciana per a la classe mèdica" i ha apuntat que la prioritat del seu Consell és oferir la millor qualitat assistencial.

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha destacat que "no hi ha ni hi haurà salut pública sense metges i mai hi haurà salut pública i qualitat assistencial si els metges no estan adequadament tractats, protegits i reconeguts". En aquest context ha assenyalat que la política sanitària que ha iniciat el seu consell avala "el respecte i el reconeixement laboral de la funció dels metges".

Així, el president ha destacat la participació dels metges en les polítiques sanitàries que està posant en marxa el Consell, com el Pla Valencià de Salut Mental.

De la mateixa manera, ha recordat que la Comunitat Valenciana compta amb el major pressupost sanitari de la seua història. A més, ha posat en valor que "per primera vegada" s'ha creat una Direcció General d'Atenció Primària específica "amb un pressupost de més de 700 milions".

Així mateix, ha destacat la reducció de les llistes d'espera quirúrgiques per a les operacions de prioritat un en un 52%, ja que "treballem amb un criteri de persones, de qualitat assistencial i prioritat" enfront d'ideologies.

Arxivat a:

Destacats