Mazón acompanyarà al sector primari valencià a Brussel·les per a defensar els seus "legítims interessos" davant les institucions europees

Guardar

Carlos Mazón en una trobada amb agricultors valencians
Carlos Mazón en una trobada amb agricultors valencians

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, viatja a Brussel·les per a defendre "des de la unió i el treball conjunt, el futur i els legítims interessos del sector primari de la Comunitat Valenciana davant les institucions europees".

El president, que es desplaçarà amb el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre i una representació de les organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana, mantindrà diverses reunions amb representants comunitaris i participarà en l'esdeveniment 'Cultivating the Future: Challengues and Solutions for European Regional Agriculture'.

El cap del Consell ha explicat que "és fonamental que les autoritats comunitàries, que decidixen gran part de la política del sector primari, escolten la realitat dels nostres agricultors, ramaders i pescadors". "Per això -ha continuat-, volem que a Europa coneguen de primera mà les seues necessitats i posen sobre la taula soluciones que facen costat a un sector estratègic que no està sent tractat de manera justa a Brussel·les".

En este sentit, Mazón ha assenyalat que esta defensa "és un esforç de tots" i per això ha incidit en la necessitat que "el Govern d'Espanya siga ferm, d'un pas avant i reivindique també a Brussel·les les propostes del sector primari espanyol".

D'esta manera, s'ha referit a matèries clau com la flexibilització de la PAC, l'activació de fons de reserva per a respondre a la crisi, la reciprocitat en el tractament dels productes que venen de fora, la detecció i control de plagues, la simplificació de la burocràcia, la seguretat alimentària, les restriccions de pesca o acords justos amb tercers països.

El cap del Consell traslladarà estes reivindicacions davant representants del Parlament Europeu i el Comité de les Regions, així com en les diferents reunions que mantindrà a Brussel·les, entre les quals destaquen trobades amb la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola el vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, i membres del gabinet del vicepresident executiu de la Comissió i màxim responsable de política comercial, Valdis Dombrovskis.

Al costat de l'agricultura valenciana

El president i el conseller també participaran en l'esdeveniment 'Cultivating the Future: Challengues and Solutions for European Regional Agriculture', en el qual les principals organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana presentaran un document de posició consensuat amb les seues reivindicacions i propostes.

El màxim representant de l'Executiu valencià ha posat en valor este document que "reflectix el compromís i la unió del sector que compta amb la total sintonia de la Generalitat per a fer front comú i traçar un full de ruta coordinat, des del rigor i els deures ben fets, per a alçar la veu a Europa i Madrid".

Destacats