Mata (PSPV): "Sempre hi haurà una esquerra al costat del PSOE, però mai hi haurà un sorpasso"

Guardar

Manolo Mata i Ximo Puig en Les Corts
Manolo Mata i Ximo Puig en Les Corts

El sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha emmarcat la victòria d'Ayuso a Madrid en l'"efímera 'marbellización' de la política" i ha confiat que tots els socialistes tenen dos anys per a reflexionar i "reaccionar" fins a les eleccions autonòmiques i nacionals de 2023.

Al seu judici, els resultats d'Unides Podem i l'eixida de la política de Pablo Iglesias revelen que sense els socialistes en el govern "mai governarà l'esquerra". "Sempre hi haurà una esquerra al costat del PSOE, però mai hi haurà un sorpasso", ha declarat abans del ple de les Corts.

Encara que el 'número dos' del PSPV creu que la majoria del PP en el 4M és una cosa que ha de fer reflexionar a tots els militants, s'ha mostrat "més preocupat per com ha guanyat les eleccions" que per la mateixa victòria.

Ha rebutjat així el discurs "lliberticida" d'Isabel Díaz Ayuso, defensant que la Comunitat Valenciana és "probablement un dels territoris més lliures de l'Estat" i que "la primera llibertat és poder viure amb dignitat". "Ací es viu amb molta més dignitat que molta gent que es va pujar ahir al carro electoral", ha etzibat.

És més, ha recordat que Salvini va arrasar en les eleccions europees de 2019 i després "l'electorat el va corregir", que Jesús Gil "va guanyar amb aqueix discurs molts anys" i que el PP va traure mals resultats en les eleccions catalanes i basques i això no era "el futur del Partit Popular".

Aquest escenari demostra, al seu judici, que hi ha molta fluctuació en la política espanyola i que fa falta "cap fred", per la qual cosa no creu que es puga replicar en altres comunitats autònomes.

Després de reconéixer que és "un avís per a Pedro Sánchez" i per a tots els socialistes, ha confiat que el tauler es ressituarà quan la gent patisca les conseqüències de "sacrificar la llibertat per altres valors aliens".

Sobre el futur d'Ángel Gabilondo, candidat socialista a Madrid, Mata ha sostingut que ho ha de decidir ell i ha valorat la seua "gran labor" en aquesta i l'anterior campanya perquè "és el mateix Gabilondo que va traure 37 diputats fa dos anys". "És un mal resultat, veurem què passa en dos anys", ha reiterat.

També ha descartat que això afecte el govern presidit per Ximo Puig que comparteixen PSPV, Compromís i Unides Podem, perquè "el seu problema bàsicament és la pandèmia", així com que la situació de Podemos puga tindre conseqüències en la Comunitat.

IGLESIAS GENERA "MOLT REBUIG"

Per al síndic socialista, el partit 'morat' no té massa "relació personal amb Iglesias, que genera molts rebutjos com ell va explicar perfectament i que té un coneixement polític brutal".

Ha recordat que Pablo Iglesias va fundar Podem "amb molta il·lusió pel sorpasso" i amb dues opcions: ser una força socialdemòcrata o "mantenir un caràcter residual de 'consciència de l'esquerra".

Arxivat a:

Destacats