Mata (PSPV) respon a Cantó: "Les seues manifestacions són inassumibles i irreals"

No hi ha "cap operació amb ningú per a fer cap moció de censura que supose un canvi d'aliances"

Guardar

mata
mata

El sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, Mata ha assegurat aquest dimarts en resposta al portaveu de Cs, Toni Cantó, que a l'inici d'aquesta pandèmia van assegurar els socialistes que no anaven a criticar a ningú però les manifestacions del síndic "són inassumibles, mostren que desconeix com funciona l'administració i són irreals perquè deixarien a molta gent arrere".

En un comunicat, Mata ha respost així al portaveu de la formació taronja, que ha defensat en una roda de premsa la necessitat d'un "ERTO en el Consell" que comporte la reducció d'alts càrrecs i assessors per a alliberar diners en la lluita contra el coronavirus i les seues conseqüències.

"Utilitzar la paraula ERTO en to de broma referit a la classe política és no tindre sensibilitat cap a les desenes de milers de treballadors que tenen els seus contractes de treball en part suspesos per la pandèmia i que han de recórrer a les ajudes estatals per a tindre salaris de certa dignitat", ha indicat el síndic socialista.

Al seu judici, la proposta de Cantó de fusió de conselleries "no significaria que desapareguen els funcionaris, els plans de treballs o les ajudes a altres sectors ni comportaria un important minvament pressupostari". "En aquest cas, ja ho haurien fet altres comunitats com Madrid o Andalusia, en les quals el suport de Ciutadans als governs autonòmics ha permés que tinguen quasi el doble de càrrecs públics que la nostra", ha afegit.

Per tant, ha instat a Ciutadans a "tindre la mirada llarga, no tindre prejudicis ideològics, no continuar insistint a desqualificar als altres i fer propostes assenyades, però que no siguen ascaricides i que no deixen arrere a ningú".

"Si no, no seran comprensibles per la societat valenciana, que ja va passar per un gran sofriment en 2008, quan es va eixir de la crisi amb unes condicions duríssimes precisament per aquestes polítiques de retallar on més es necessita", ha recordat.

Mata ha subratllat que l'esforç per a eixir d'aquesta situació "ha de ser col·lectiu entre empresaris, treballadors, sindicats, associacions, partits polítics i societat civil", i cal "buscar solucions creatives, eficaces, per a solucionar la crisi econòmica que el coronavirus ha portat amb si".

LA SITUACIÓ A ALACANT

D'altra banda, ha acusat Cantó d'"unflar un globus sobre Alacant que ell mateix ha punxat" i ha assegurat que en una crisi com aquesta "ningú ha d'estar pensant en aliances contra ningú".

Ha volgut deixar clar el dirigent que "ni el PSPV-PSOE com primera força política a l'Ajuntament d'Alacant, ni els socialistes en la Diputació d'Alacant estan en cap operació contra ningú per a fer cap moció de censura que supose un canvi d'aliances que tan bé han funcionat en el Botànic".

"El PSPV no està per les butaques, sinó per les solucions. Com pot ser que en una època de pandèmia i crisi sanitària i econòmica Cantó puga estar pensant a substituir governs i fer aliances contra uns altres?", s'ha preguntat.

Ha subratllat, a més, que "fa uns dies pretenia transmetre la necessitat de centrar-se i donar una oportunitat a les forces de progrés a Alacant, i hui mateix diu el contrari". "Que ningú compte amb nosaltres per a una operació de desestabilització", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats