Mata (PSPV) afirma que "el poble valencià ha reconegut que el govern ha estat al seu costat"

Guardar

El síndic del PSPV, Manolo Mata
El síndic del PSPV, Manolo Mata

El síndic del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, ha recalcat que "el gran protagonista" d'enguany i mitjà de pandèmia de covid ha sigut "el poble valencià" que, a parer seu, "ha reconegut que el govern ha estat al seu costat, secundant, i que no hi ha hagut conflictes".

"El poble valencià és qui mereix el reconeixement", ha asseverat Mata, s'ha mostrat convençut que "entre tots eixirem d'aquesta".

Després de la covid, ha continuat Mata --en declaracions als mitjans després d'assistir a l'Acte Institucional del 9 d'Octubre-- "anem cap a una reorganització de les nostres vides, social, econòmica, emocional, però també institucional".

En eixe sentit, ha subratllat la "necessitat d'un Estat que assumisca que aquest és un país molt descentralitzat que ha de fer passos cap a un estat federal i reconéixer que la nostra autonomia està empobrida i necessita finançament just".

"A partir d'ací, --ha continuat-- un futur d'esperança per a recuperar-nos d'aquesta maçada en el qual hem perdut a més de 7.800 compatriotes".

Mata ha agregat que "ara estem en l'aspiració de normalitat". "Que siguem ací amb màscara vol dir que no estem en la normalitat absoluta i cal treballar per fer aqueix salt qualitatiu enguany".

Destacats