Mata: "Només Ayuso i el diable poden compartir les crítiques de Bonig per la gestió de la pandèmia"

Guardar

mata ep
mata ep

El síndic socialista, Manolo Mata, ha afirmat aquest dijous que "només Ayuso i el diable poden compartir les opinions d'Isabel Bonig respecte a la gestió de la pandèmia en la Comunitat", en relació amb les seues crítiques que el tancament perimetral per Setmana Santa "no serveix per a res" si no va acompanyat d'una millor gestió sanitària.

En un comunicat, ha retret a la presidenta del PPCV que "perd una gran oportunitat de felicitar el poble valencià pel seu excel·lent comportament i de secundar sense condicions al personal sanitari".

Mata ha enlletgit a Bonig que tinga "el do de la inoportunitat i es dedique a criticar la gestió i a demonitzar l'Atenció Primària quan la incidència acumulada de la Comunitat ha baixat a 91 casos per 100.000 habitants i hi ha 106.000 persones vacunades amb doble dosi".

És més, ha recalcat que la millora en les dades "no és un èxit del Govern, sinó del conjunt de la Comunitat", on governa el PSPV al costat de Compromís i Unides Podem, a més d'agrair els "esforços terribles" dels valencians perquè "ara puguem veure la llum al final del túnel".

En la Conselleria de Sanitat, que dirigeix la socialista Ana Barceló, ha assegurat que estan els millors sanitaris al costat d'investigadors referents: "L'Atenció Primària està resistint perquè els grans professionals i administratius estan agilitzant al màxim l'atenció quotidiana, reforçant vacunació i atenent administrativament".

Per contra, el sotssecretari del PSPV ha lamentat que "Bonig no entre en la web de la Conselleria i es dedique a recomanar als valencians que actualitzen les dades de la seua SIP per a facilitar la seua localització i així agilitzar el procés de vacunació". "És inoportuna fins quan vol ajudar, quasi millor que respecte el que fa la seua administració", ha recalcat.

I li ha convidat a parlar amb representants del PP a Andalusia o Castella i Lleó perquè "entenga que la Comunitat és exemple, que hi ha autèntica cogovernança, mecanismes de participació i compromís entre les comunitats, una cosa a la qual ella sembla ser aliena". Però Bonig, al seu judici, s'ha posat de costat d'Ayuso, "l'única que està distorsionant l'empenyiment nacional contra la pandèmia".

Destacats