Mata: "Mai en la història de la Comunitat hi ha hagut major increment de despesa social i polítiques socials que amb el Consell del Botànic"

Guardar

MATA
MATA

El síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, Manolo Mata, ha destacat que "mai en la història de la Comunitat hi ha hagut major increment de despesa social i polítiques socials que amb el Consell del Botànic". "Durant 20 anys el PP va ser una gota malaya que va empobrir a la població valenciana, però les polítiques del Botànic han acabat amb el desemparament dels més desfavorits", ha expressat.

Així ha respost el dirigent socialista a les crítiques abocades pel PP respecte a la gestió del Consell i els ha recordat, citant dades de l'últim informe de juliol de 2018 de l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, que "para enguany, la inversió per habitant a la Comunitat en Serveis socials i promoció social és més del doble que en l'últim govern del PP de Fabra, passant de 141 euros per persona als 285 actuals".

El també sotssecretari general del PSPV ha assenyalat que el Botànic "ha tret dels calaixos milers i milers i milers de sol·licituds que es bloquejaven amb el PP per a bloquejar la despesa social" i ha indicat que "avui la gent sap on estan els recursos socials, saben del grandíssim increment en les resolucions de la Llei de Dependència i saben que no els ha fet falta pledejar per a veure reconeguts uns drets que ja tenien assumits". "La realitat és que avui els menors estan millor que abans que arribara el Botànic, els dependents estan millor del que estaven abans que arribara el Govern del Botànic i les persones empobrides pels anys d'austericidi del PP estan millor del que estaven", ha assegurat.

El síndic del PSPV ha manifestat que "la renda d'inclusió, que ha sigut una bandera de lluita per la igualtat preconitzada per aquest Consell encapçalat per Ximo Puig, serà una revolució". En aquest sentit, Mata ha felicitat a la vicepresidenta del Consell i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, per "el seu grandíssim treball al capdavant del benestar social dels valencians i les valencianes" i "l'esforç legislatiu d'atendre als més desfavorits".

DIPUTACIÓ PERMANENT

Respecte a la petició de la Diputació Permanent que ha realitzat el PP, el dirigent socialista ha indicat que el Botànic "està en treball permanent, dedicació permanent i despesa permanent per les polítiques socials". Així mateix, ha expressat que "ens sembla insuportable la pobresa i per açò la rebel·lió contra la pobresa es fa garantint drets" com amb la Llei de Dependència, l'eliminació del copagament farmacèutic per a les rendes més baixes o l'aprovació de la renda d'inclusió.

PETICIÓ ELECCIONS ANTICIPADES

Mata també s'ha referit a la petició d'avançament electoral al qual ha contestat que "per molt que s'entossudisquen no col·laborarem en el suïcidi assistit de la fins ara primera força política de la dreta, de moment". "És bastant risible que persones que avui no estan al voltant de la direcció del PP s'obstinen a perdre eleccions anticipades", ha explicat el síndic qui ha afegit que aquesta "és una manera com una altra qualsevol si es fes l'harakiri i desaparéixer de l'esfera política". Finalment, ha afegit que es necessita "a un PP fort, però no aquest que viu de les rendes del passat, de provocar la divisió entre valencians i de voler demonitzar a l'únic govern que està millorant la vida de les persones".

Destacats