Mata espera que els congressos provincials del PSPV siguen "tranquils" i assegura que la direcció serà "asèptica"

El número 2 del partit subratlla que "Ximo Puig no és gens sectari i tria a les millors persones estiga on estiga: no busca quotes"

Guardar

El portaveu del PSPV en les Corts Valencianes, Manolo Mata
El portaveu del PSPV en les Corts Valencianes, Manolo Mata

El 'número dos' del PSPV, Manolo Mata, espera que els congressos provincials del partit que se celebraran a l'inici de 2022 siguen "tranquils" i recalca que decidiran els militants, ja que en la direcció seran "asèptics".

"No passa res perquè hi haja dues candidatures", subratlla el també síndic socialista en ser preguntat per la possibilitat que hi haja tensions en les candidatures per la integració d'afins a l'exsecretari d'Organització del PSOE i exministre José Luis Ábalos com l'actual secretària provincial de València, Mercedes Caballero, així com que es presenten altres aspirants com l'alcalde de Mislata i vicepresident de la Diputació, Carlos Fernández Bielsa.

Sobre si podrien repetir-se les diferències que va haver-hi en la conformació de l'executiva eixida del Congrés del PSPV celebrat a Benidorm, Mata ha subratllat: "Ximo Puig no és gens sectari i tria a les millors persones estiga on estiga: no busca quotes".

En qualsevol cas, Mata garanteix que en els conclaves provincials "els militants tindran el que vulguen a les seues províncies". "Volem que siga de manera tranquil·la", assegura, com recorda que va ser el recent 40 Congrés Federal del PSOE celebrat a València, encara que reconeix que en aqueixes trobades "hi ha més gent que es cree amb capacitat" per a estar representat.

Sobre el conclave provincial de València, calcula que serà a mitjançats o a la fi de gener i valora la "molt bona labor" de l'actual secretària provincial, Mercedes Caballero, a més d'assenyalar que ella ja ha mostrat la seua intenció de repetir que i de moment "no hi ha cap altre candidat". "Ella em va donar suport en les primàries en l'alcaldia i jo la vaig secundar", recorda.

També creu possible que es presente Carlos Fernández Bielsa i augura que seria un "bon candidat", encara que insisteix que decidiran els militants: "Jo ja no estic per a aqueixes batalles".

Preguntat per Ábalos, després de la seua abrupta eixida fa uns mesos de la direcció del partit i del Govern, Mata assegura que va ser "sorprenent" per al PSPV i que els "va fotre", ja que li coneix durant 40 anys i li té "molta estima".

Després d'agrair la seua "ajuda" des de Ferraz i com a ministre de Transports, reconeix que "la política és molt ingrata i cruel" i rebutja les "campanyes duríssimes contra ell". "Espere que en res puga normalitzar la seua vida i cessament aquest assetjament", desitja, i el valora com "un excel·lent parlamentari i polític".

CREU QUE NO REPETIRÀ COM A SÍNDIC

De cara a la pròxima legislatura, Mata augura que la seua labor com a síndic "acabarà després d'aquests huit anys" i ell estarà "en un altre lloc, on vulguen o en cap". Recorda a més que mai ha deixat la seua professió d'advocat perquè veu convenient no tindre una dedicació exclusiva, ja que això "t'allunya la realitat". "Estaré al que les meues forces i els meus companys vulguen", resumeix.

I mostra tot el seu suport a Ana Domínguez com a nova sotssecretària i portaveu del PSPV, després de la seua elecció fa unes setmanes en el XIV Congrés de Benidorm: "És un personatge fascinant i la millor assessora parlamentària del govern valencià". "Té moltíssim futur, però sobretot molt present", assevera, i veu convenient tindre "dues veus" en el partit i en Les Corts.

A nivell nacional, Mata veu al PSOE de Pedro Sánchez "totalment" reconstruït després del traumàtic congrés de 2017 i assegura que tots els socialistes estan "comodíssims" amb ell. Així, després de recordar que el va secundar "des del minut un", agraeix la "mostra de confiança tremenda de Puig" de mantindre'l com a síndic a pesar que el 'president' recolzava a Susana Díaz.

Entre les polítiques del partit, defensa l'abolició de la prostitució i que les Joventuts Socialistes --que ara dirigeix el valencià Víctor Camino-- han de mantenir la reivindicació d'aspirar a una Espanya republicana. "Crec que tots els militants del PSOE són republicans", afirma, i veu convenient limitar la inviolabilitat dels reis perquè "Joan Carles I ha fet molt per la causa republicana".

Arxivat a:

Destacats