Mata: "El que Bonig vol amb la seua proposta fiscal és que l'Espanya del benestar desaparega"

Guardar

mata
mata

El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha criticat que la proposta de rebaixa d'impostos que ha realitzat aquest dissabte la candidata del PP a la Generalitat, Isabel Bonig, i ha assegurat que "el que Bonig i el PP volen amb la seua proposta fiscal és que eixa Espanya del benestar que descansa sobre les autonomies desaparega", mentre que ha defensat que la política fiscal que té actualment la Comunitat Valenciana és "molt justa".

Mitjançant un comunicat, Mata ha insistit que les propostes dels populars en matèria fiscal "porten a la destrucció de l'Estat autonòmic" i ha explicat que, actualment, "no hi ha valencians i valencianes amb ingressos de menys de 20.000 euros que paguen impostos", amb el que "s'està aconseguint un avanç cap a la igualtat no vist fins ara en la nostra societat".

"Sembla una broma que Bonig crega que no ens recordem, però els valencians no som màquines d'oblidar i sabem que qui va apujar l'impost de transmissions patrimonials va ser ni més ni menys que el PP en un Consell en el qual estava Isabel Bonig", ha expressat el dirigent socialista.

L'actual síndic del PSPV en Les Corts ha criticat que Bonig "s'entossudisca a defensar a les 22.000 persones, dels 5 milions de valencians, que paguen impost de patrimoni". A més, ha insistit que els tècnics d'Hisenda adverteixen que eliminar l'Impost de Successions i Donacions beneficiaria al 0,7% dels contribuents amb major renda.

Així mateix, ha assenyalat que "acabar amb els desequilibris en les societats només és possible si hi ha una política fiscal justa com la que està fent el Consell de Ximo Puig", al que ha afegit que "per descomptat no hi ha res més injust que beneficiar als rics i als quals més es poden beneficiar del seu propi patrimoni enfront de les tasques col·lectives de tots", amb el que ha criticat que Bonig "s'obstine que eixe 87% de valencians que no paguen res quan hereten siguen castigats prevalent als qui tenen més ingressos".

CRÍTIQUES Al GOVERN ANDALÚS

Mata també ha declarat que "no és molt raonable que es pose l'exemple del president de la Junta d'Andalusia, Juan Moreno Bonilla, com aquell a imitar", i ha qualificat de "nefast" el govern d'aquesta autonomia, al qual considera "l'avantguarda de les dretes unides que mai pot trepitjar terres valencianes".

Així doncs, el dirigent socialista ha enlletgit a la Junta d'Andalusia "les amenaces demanant identificar als funcionaris que porten denúncies de violència de gènere", a més de "com es vol castigar a aquells immigrants que estan en la nostra terra llevant-los la sanitat universal".

Destacats