Mata: "El Consell no va a rebaixar ni un mil·límetre la seua batalla per un finançament just per a aquesta Comunitat"

Guardar

MATA
MATA

El síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, Manolo Mata, ha assegurat que el govern del Botànic que presideix Ximo Puig "no va a rebaixar ni un mil·límetre la seua batalla per un finançament just per a aquesta terra". Així mateix, ha assenyalat que, malgrat que "és evident que en un mes i mig de govern de Pedro Sánchez la situació de la Comunitat ha millorat més que en set anys de govern de Mariano Rajoy, segueix sent insuficient".

En un comunicat, Mata ha recordat que aquest dijous en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) "per primera vegada en la democràcia espanyola, una comunitat autònoma es va pronunciar diferent a la del seu partit a nivell estatal" en referència a l'abstenció del conseller d'Hisenda, el socialista Vicent Soler, sobre l'augment del dèficit al·legant que és una "bona mesura, però que es queda curta per a la Comunitat".

"Ja ningú pot discutir que per al president Ximo Puig, el conseller Vicent Soler i els socialistes valencians la prioritat és el poble valencià", ha expressat.

Així, Mata ha comparat la diferència entre els socialistes valencians, "que defensen per sobre de qualsevol vot partidista l'interés de la Comunitat i els seus ciutadans", i el PPCV "que no ha deixat d'inclinar el genoll, ni en el govern ni en l'oposició, davant les premisses dels seus líders a Madrid".

"Com han canviat les coses", ha manifestat el dirigent socialista qui ha rememorat "aquells temps en els quals venia Mariano Rajoy a prendre-li el pèl a Isabel Bonig, a la cúpula del PPCV i a tota la Comunitat sense modificar res el nostre finançament". Fins i tot, ha afegit, "a voltes apareixia com un senyor feudal per a dir que obria l'aixeta del FLA, uns diners que, en realitat, ja era nostre".

D'altra banda, Mata ha posat en valor que Ximo Puig i Pedro Sánchez es vagen a reunir aquesta vesprada a Castelló, una trobada que "s'anticipa a la planificació del president del Govern amb els presidents autonòmics" i que servirà, en la seua opinió, "per a seguir parlant de les reivindicacions valencianes de les quals Sánchez ha pres ja bona nota".

"Mai s'ha trencat el cordó amb Madrid, el telèfon i les visites de Sánchez a aquesta autonomia seran contínues perquè sap de primera mà les reivindicacions i les necessitats amb les quals expliquem a la Comunitat", ha sentenciat.

Arxivat a:

Destacats