Mata: "El Consell de Ximo Puig porta cinc anys sense apujar els impostos a les classes mitjanes i treballadores i seguirà sense fer-ho"

El síndic socialista considera que té "un punt miserable" que el PP "parle dels salaris quan té assessors en les diputacions que cobren més que el president" i recorda que Bonig porta cobrant el 2% més des de gener

Guardar

mata_pspv
mata_pspv

El síndic del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha recordat avui que el Consell de Ximo Puig "porta des de 2015 sense apujar impostos a les classes mitjanes i treballadores" i ha assegurat que "seguirà sense fer-ho". Així ho ha manifestat Mata després de la Junta de síndics celebrada avui a les Corts, en la qual ha assegurat que la política fiscal del govern valencià "segueix els eixos de treball marcats per la Llei d'Acompanyament, l'acord de reconstrucció i el model fiscal marcat pel Govern d'Espanya".

"La Llei d'Acompanyament avança en la línia de la reforma fiscal de 2017, amb la qual passem de tenir un dels sistemes més regressius d'Espanya a un dels més progressius, on paguen més els que més tenen", ha explicat Mata, que ha recordat així mateix que la proposta fiscal del Consell "segueix el marcat pel pacte de reconstrucció, en el qual ja s'especificava que no s'anaven a apujar els impostos a les classes mitjanes i treballadores". "El Govern d'Espanya també ha apostat per la justícia fiscal i per una major aportació de les rendes de capital i les rendes més altes", ha destacat.

"No inclourem cap figura impositiva que afecte de manera generalitzada i a tota mena de rendes", ha manifestat el dirigent socialista, que ha subratllat que "el compromís del Consell de Ximo Puig amb la progressivitat fiscal ha fet que les persones que cobren menys de 35.000 euros a l'any paguen molts menys imposats ara que en 2014 amb el PP". "La política fiscal del govern valencià és progressiva i ha suposat una baixada d'impostos a la immensa majoria de valencians i valencianes, acompanyada d'una major recaptació", ha explicat.

ACTUALITZACIÓ RETRIBUTIVA

Quant a l'actualització retributiva, Manolo Mata ha indicat que es tracta d'una quantitat "que han cobrat tots els diputats i diputades des de gener en tots els parlaments d'Espanya, inclosa Isabel Bonig" i ha titllat de "miserable" que el Partit Popular parle de "pujades de sou", quan ells "mantenen assessors en diputacions que cobren més que el mateix president de la Generalitat". Així, Mata també ha destacat que la Comunitat Valenciana "es troba entre les autonomies el govern de les quals té els salaris més baixos".

Finalment, i sobre les declaracions de la diputada del PP Elena Bastidas sobre les partides pressupostàries d'Igualtat i Polítiques Inclusives, s'ha preguntat "quina és la pretensió del Partit Popular" i ha considerat que el PP ha d'explicar "si el que vol és buscar argúcies perquè els ciutadans no puguen gaudir de les partides en serveis socials que contempla el pressupost de l'any que ve, i que són més necessàries que mai en un moment de crisi sanitària i econòmica com l'actual". "El que no permetrem en cap concepte és que s'apliquen formalismes enervants perquè la Conselleria amb major increment pressupostari veja reduïdes els seus comptes", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats