Mas destaca que el nombre de dependents atesos es triplica des de 2015 a pesar que l'Estat no cobreix ni el 15 %

Guardar

La vicepresidenta, consellera d'Igualtat i portaveu del Consell, Aitana Mas
La vicepresidenta, consellera d'Igualtat i portaveu del Consell, Aitana Mas

El nombre de persones en situació de dependència ateses per la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'ha triplicat des de 2015 en passar de 41.995 beneficiaris a 127.478 el mes de juny passat malgrat "l'escassa aportació" per part de l'Estat, que no arriba a cobrir ni el 15% del cost total en la Comunitat Valenciana Per contra, el pressupost autonòmic ha crescut des dels 149 milions de 2015 als 575 milions d'enguany.

Així figura en una resposta parlamentària de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Aitana Mas, recollida per Europa Press, a la diputada Rebeca Serna sobre el deute de l'Estat per a l'atenció de la dependència.

Mas lamenta que el deute per a l'atenció a la dependència que manté l'Estat amb el Govern Valencià "continue incrementant-se i que, per tant, no es complisca amb l'obligació d'aportar el 50% de finançament previst en la memòria econòmica de la Llei de Dependència".

En eixe sentit, ha apuntat que els augments anuals del nivell mínim dels últims anys i la reactivació del nivell acordat són "clarament insuficients" per a arribar al 50% de finançament de la dependència per part de l'Estat. Per això, recorda que s'ha sol·licitat en "reiterades ocasions el canvi d'aquest sistema de finançament perquè el sistema actual crea una acusada desigualtat territorial entre les diferents comunitats autònomes".

Així, recalca que des del seu departament "es continuen exigint l'aplicació de les previsions contingudes en la memòria econòmica de la citada Llei 39/2006 en cadascuna de les reunions Bilaterals, Comissions i Consells que mantenen amb els representants del Govern de l'Estat".

A més, assenyala que aquesta exigència és "una reclamació no sols de la Comunitat Valenciana, sinó també de la resta de territoris que estan patint aquest infrafinançament".

Arxivat a:

Destacats