Marzà sobre l'"adoctrinament": "Creuen que telefone cada nit als 78.000 professors per a dir-los què han de fer?"

Avança que s'ampliarà el bo infantil en 2022 i que des de principi d'any, ja s'ha invertit en infraestructures més que en 2020

Guardar

El conseller d'Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà
El conseller d'Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha criticat a l'oposició per acusar-lo d'exercir "adoctrinament" a les aules: "Hi ha quasi 78.000 professors enguany. Vostés creuen que els telefone cada nit per a dir-los el que han de fer i que a més em fan cas?".

"Home, per favor, no sols és ridícul sinó que no és tolerable, han de parar ja", ha etzibat el titular d'Educació als membres de l'oposició durant la seua compareixença en la Comissió d'Educació de les Corts per a donar compte de l'inici del curs 2021-2022.

Marzà ha defensat que els professionals de l'educació "es dediquen fer el millor que poden fer, que és acompanyar a l'alumnat" i que en les "condicions duríssimes" que ha deixat la pandèmia han obtingut "resultats excel·lents". "Deixen ja de qüestionar-los", ha asseverat.

Durant la seua compareixença, Marzà ha rebutjat les acusacions de "retallades" en l'Educació per part de l'oposició i ha defensat que s'han baixat les ràtios "de manera estructural". "Conec bastant bé al personal docent d'aquest país i no els agradarà molt escoltar de boca de persones que van participar en l'acomiadament més massiu de professorat que s'ha fet que ara s'està retallant", ha manifestat.

Així, ha enlletgit al PP que "si tornen a governar, faran el que sempre han fet" i ha assegurat que "a la comunitat educativa no se li pot enganyar" perquè "en el dia a dia veuen i treballen en unes condicions que res tenen a veure amb les que hi havia quan governava la dreta".

BONO INFANTIL

D'altra banda, el conseller ha avançat que en els pressupostos de 2022 de la Generalitat es preveu continuar augmentant la partida destinada al bo infantil de 0 a 3 anys. "No tenim prou amb duplicar-la, volem anar a més", ha defensat i ha assegurat que aquesta ajuda beneficia a "iniciatives privades, en la seua majoria iniciades per dones, i a cooperatives, que són els qui atenen el 0 a 3".

Marzà també ha remarcat el ritme d'execució d'infraestructures educatives en 2021 ja ha superat al total de 2020. De fet, a 14 d'octubre s'han invertit 97 milions enfront dels 96 de tot 2020. També ha destacat els 20 milions que es van invertir en 2014, l'últim any complet de govern del PP.

El conseller ha indicat que en aquests moments, hi ha 16 col·legis de nova construcció en marxa: quatre a Castelló, sis a València i altres sis a Alacant.

Arxivat a:

Destacats