Marzà i Sebastià es disputaran en Compromís ocupar el tercer lloc en la llista de Sumar a les europees

Guardar

L'exdiputat de la formación en el Parlament Europeu i exalcalde de Burjassot Jordi Sebastià i el diputat i portaveu adjunt de la coalición en Les Corts Valencianes, Vicent Marzà
L'exdiputat de la formación en el Parlament Europeu i exalcalde de Burjassot Jordi Sebastià i el diputat i portaveu adjunt de la coalición en Les Corts Valencianes, Vicent Marzà

Compromís ha confirmat les candidatures del diputat i portaveu adjunt de la coalició en Les Corts Valencianes, Vicent Marzà, i de l'exdiputat de la formació en el Parlament Europeu i exalcalde de Burjassot Jordi Sebastià per a ocupar el tercer lloc en la llista de Sumar a les eleccions europees del pròxim 9 de juny, que correspon a la coalició valencianista després de l'acord aconseguit amb la formació de Yolanda Díaz.

Així ho ha anunciat este dissabte Compromís a través de la xarxa social 'X' (abans Twitter), en un missatge en el qual ha recordat a la ciutadania que té fins a este dilluns 22 d'abril per a apuntar-se en el cens per a votar. El procés conclourà el 25 i 26 d'abril amb la votació telemàtica i el dissabte 27 amb la presencial.

D'altra banda, per a completar les llistes de Compromís als comicis europeus, a les candidatures de Marzà i Sebastià se sumen les d'Andreu Soler, Yurena Hueso, Demetrio Gómez, Patricia Sala, Sandra Ruiz, Ioana Sintimbrean. A partir d'este dissabte 20 d'abril, les persones candidates podran realitzar la seua campanya.

Dilluns passat 15 el 72% de la militància de Compromís va aprovar la decisió de concórrer al costat de Sumar en les eleccions europees de juny, amb una participació del 38% en la consulta oberta per la coalició valencianista després d'arribar a un acord amb el partit encapçalat per la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz.

En concret, el 72,06% va votar a favor i el 23,01 en contra, mentres el 4,92% es va abstindre. La consulta va estar oberta entre dissabte passat i el dilluns, després que els òrgans de Més i Iniciativa --les dues principals formacions de la coalició-- ratificaren l'acord.

L'acord amb Sumar, aconseguit el dijous 11 després de setmanes d'intenses negociacions, suposa que el representant de Compromís ocuparà el tercer lloc de la llista, la qual cosa al seu juí li garantirà comptar amb un eurodiputat.

Els termes del pacte establixen un programa electoral comú que incloga "com compartides" les reivindicacions de la Comunitat Valenciana i una campanya "territorialitzada". La candidatura es denominarà Compromís-Sumar.

Destacats